Attila İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine ulaştı

Attila İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine ulaştı
Şükran Yiğit’in Burası Radyo Şarampol adlı kitabı Roman dalında, Alphan Akgül’ün Bir Uçurumun Haritası kitabı ise Şiir dalında ödülün sahibi oldu.

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteğiyle düzenlediği Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri, bu yılki sahiplerine ulaştı.

Şükran Yiğit’in Burası Radyo Şarampol adlı kitabı Roman dalında, Alphan Akgül’ün Bir Uçurumun Haritası kitabı ise Şiir dalında ödülün sahibi oldu. İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne Türbülans kitabıyla Naile Dire değer görülürken bu yıl İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü seçici kurul tarafından uygun eser bulunmadığı gerekçesiyle verilmedi.

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri, Doğan Hızlan’ın onursal başkanlığında toplanan seçici kurul tarafından sahiplerini belirledi. Mehmet Eroğlu’nun başkanlığındaki Attilâ İlhan Roman Ödülü Seçici Kurulu’nda Deniz Yüce Başarır, Faruk Şüyün, Seval Şahin ve aileyi temsilen Ali Cem İlhan yer aldı. 2021 Attilâ İlhan Roman Ödülü’nün sahibi İletişim Yayınları’ndan çıkan Burası Radyo Şarampol adlı romanıyla Şükran Yiğit oldu. Yaşamını Almanya’da sürdüren Şükran Yiğit’in yayımlanmış dört kitabı bulunuyor. Seçici Kurul’un karar gerekçesi şöyle açıklandı: "Seçici Kurul, duru bir Türkçe ile kültürlerarası bir büyüme hikayesini, toplumsal duyarlılıkla  ele aldığı için eseri ödüle değer buldu."

Metin Celal’in başkanlığındaki Attilâ İlhan Şiir Ödülü Seçici Kurulu’nda A. Ali Ural, Adnan Özer,  Tuğrul Tanyol ve aileyi temsilen Kerem Alışık yer aldı. 2021 Attilâ İlhan Şiir Ödülü’nün Alphan Akgül’e verilme gerekçesi "2021 yılı Attilâ İlhan Şiir Ödülü, entelektüel bakışı, kavramsal yaklaşımı, manzumla mısra arasında günümüze uygun duyarlılıklarla ördüğü şiir anlayışı dolayısıyla, oy birliğiyle Alphan Akgül’e verilmiştir." olarak belirtildi.

​2021 Attilâ İlhan İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik  Ödülü ise İthaki Yayınları tarafından yayımlanan Türbülans kitabıyla Naile Dire’ye verildi. Açıklanan gerekçede, "Sınırları aşmaya çalışan; yeni arayışlarla kadınlık durumunu ve kimlik sorgulamasını önemseyen deneysel tavrıyla 2021 yılı Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri ‘İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün oy çokluğuyla Naile Dire’ye verilmesi uygun bulunmuştur" ifadeleri yer aldı. (Artfulliving)

Öne Çıkanlar