İstanbul'da öldürülen kadının annesi: Kızımın katilleri cenazeme gelip başsağlığı diledi

İstanbul'da öldürülen kadının annesi: Kızımın katilleri cenazeme gelip başsağlığı diledi
'Tek şey istiyorum; kadına destek olalım, şiddete dur diyelim. Kadına şiddete hayır diyelim. Çünkü benim evladım bunu hak etmiyordu.'

İstanbul’un Avcılar ilçesindeki evinde boğazı kesilerek öldürülen Esra Yıldız’ın annesi Yasemen Dallı, çifte cinayeti, damadının yakınlarının işlediğinin kabullenmesinin kendileri için çok zor olduğunu belirterek, "Cenazede yanıma gelmişler, başsağlığı dilemişler. En ağır cezanın onlara verilmesini istiyorum" dedi.

50 gün süren araştırma sonucu Esra Yıldız’ın Avcılar’daki evinde boğazı kesilerek, aynı gün aracı yakılmış halde bulunan eşi Nurettin Yıldız ise 3 gün sonra tabancayla öldürülmüş halde bulunmuştu. Polis, uzun süren araştırma ve güvenlik kayıtlarının incelenmesi sonucu çifte cinayete ilişkin Nurettin Yıldız’ın 7 yakınını gözaltına aldı.

‘HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ CENAZEYE GELMİŞLER, BUNLAR İNSAN DEĞİL’

Esra Yıldız’ın annesi Yasemen Dallı, cinayetin, damadı tarafından kimliğini bilemediği kişiler tarafından işlendiğini düşündüğünü belirtirken, açıklanan sonucu yine de kabullenmesinin zor olduğunu söyledi.

"Bunlara insan diyemiyorum. Çünkü insanlara hakaret olur. Hiçbir şey olmamış gibi benim cenazeme; kardeşlerinin cenazelerine geliyorlar" diyen Yasemen Dallı şöyle devam etti: "Tek bir şey diliyorum; Hepsi, benim evladımın kanında boğulsun. Üç günden bu yana benim tansiyonum düşmüyor bu üzüntü, sıkıntı içerisinde. Ben yavruma her gün giderken onlar dışarıda geziyorlardı. Ben yavrumun başında ağlarken onlar sokakta geziyorlardı."

‘KADINA ŞİDDETE HAYIR DİYELİM’

"Sonuçta tek şey istiyorum; kadına destek olalım, şiddete dur diyelim. Kadına şiddete hayır diyelim. Çünkü benim evladım bunu hak etmiyordu. Sonuçta bir para, menfaat kalmıyordu. Nurettin’in kendi çocukları var. Onların hissesi daha çok. Benim evladım boşa öldürüldü. Sebepsiz öldürüldü. Sadece Yıldız soyadını taşıdığı için öldürüldü. Evet cenazeye de gelmişler, benim cenazemde ve benim yanıma gelmişler, başsağlığı dilemişler. Benim yavrumu öldürmüşler ve bana geliyorlar. Kesinlikle adaletin yerini bulmasını istiyorum. Kesinlikle müebbet istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Benim yavrum kara topraktaysa onlar da zindanlarda çürüsünler sadece bunu istiyorum."

‘TARİFİ MÜMKÜN DEĞİL’

Anne Dallı, çifte cinayeti damadının yakınlarının işlediğini kabullenmenin kendileri için çok zor olduğunu vurgularken, "Tarifi mümkün değil bunu anlatmak. Çünkü ben bir anneyim. Benim yavrum bir soyadı uğruna öldürüldü. Evladımın onların ne parasına, ne puluna ihtiyacı yoktu. Gerçekten yoktu. Benim evladım sadece orada çok çalıştı, evine, ailesine sahip çıktı. O kadar karı-koca elbirliği verdiler ki orayı ayakta tutabilmek için pandemiydi, bilmem neydi? Bunun karşılığında benim yavrumu öldürdüler. Suçluların kesinlikle müebbet almasını, kızımın kanının yerde kalmamasını istiyorum, adalete, savcı, hakimlerime güveniyorum." (DHA)

Öne Çıkanlar