Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı: Türkiye, Kıbrıs'a göçü engellerse kazanacağı çok şey var

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı: Türkiye, Kıbrıs'a göçü engellerse kazanacağı çok şey var
Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Türkiye'yi 'Kıbrıs'a ulaşan göçmenler' konusunda iş birliğine çağırdı.

Kıbrıs'ta BM kontrolündeki tampon bölgeyi ziyaretinin ardından açıklama yapan Schinas, Türkiye'nin Kıbrıs adasına mülteci akınını engelleyecek adımlar atması halinde "kazanacak çok şeyi olduğunu" söyledi.

AP'de yer alan habere göre; Türkiye'nin havaalanlarından ve kıyılarından adaya geçişleri engellemesi için AB ile çalışmasını isteyen Schinas, "Tüm komşularımız gibi Türkiye de çok basit bir şeyi anlamalı. Göç konusunda, Avrupa'ya karşı çalışmak yerine Avrupa ile çalışırlarsa kazanacakları çok şey var" ifadesini kullandı.

Göçmenlerin bir kısmının İstanbul'dan uçuşlar veya Türkiye'nin güney kıyılarından tekneyle adaya ulaştığı bildirilirken, güney Kıbrıs'a giriş yapanların yüzde 85'inin önce KKTC'yi, ardından Birleşmiş Milletler sınır bölgesini geçtiği aktarılıyor.

Schinas'ın konuyu görüşmek üzere gelecek ay Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

AB'nin göçmen geçişlerini engellemek için Kıbrıs makamlarıyla birlikte çalıştığını belirten Schinas, Kıbrıs'ın göçmen varışlarıyla başa çıkmak ve sığınma başvuruları reddedilenlerin ülkelerine geri dönüşlerini hızlandırmak için önemli mali yardım alması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar