Avrupa Komisyonu'ndan Macaristan'a ziyaret: Orban'la ilerleme kaydettik

Avrupa Komisyonu'ndan Macaristan'a ziyaret: Orban'la ilerleme kaydettik
AB ülkeleri arasında Rus petrolüne olası ambargo kararına uymayacağını açıklayan Macaristan lideri Orban'ı Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen ziyaret etti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) üyesi Macaristan'la Rus petrolüne ambargo uygulanması konusundaki anlaşmazlıkla ilgili "ilerleme kaydedildiği" açıklaması yaptı. Macaristan hükümetinden ise olası yaptırım kararına uymanın "atom bombası" etkisi yaratacağını belirten bir mesaj verildi.



Macaristan Devlet Başkanı Viktor Orban'la Budapeşte'de görüşen Von der Leyen, "Bu akşam Başbakan Viktor Orbán ile yapılan görüşme, yaptırımlar ve enerji güvenliği ile ilgili konuları netleştirmeye yardımcı oldu. İlerleme kaydettik ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç var" açıklaması yaptı.

Macaristan hükümet sözcüsü Zoltan Kovacs ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu görüşmede Macaristan tarafının olası yaptırım paketini mevcut haliyle destekleyemeyeceğini ilettiğini belirtti. Bakan söz konusu yaptırımların ülke ekonomisi için "atom bombası" etkisi yaratacağını da sözlerine ekledi.



Macaristan lideri Orban, AB'nin Rusya'ya altıncı yaptırım paketinden Rus petrolüne ambargo kararı çıkması halinde buna uymayacağını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar