Avrupa Konseyi, Rusya'yı ihraç etme kararı aldı

Avrupa Konseyi, Rusya'yı ihraç etme kararı aldı
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Rusya'nın Avrupa Konseyi'nden ihracı için süreci başlatmaya karar verdi. Türkiye çekimser oy kullandı.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Rusya'nın Avrupa Konseyi'nden ihracı için süreci baslatmaya karar verdi. Yapılan toplantıda 42 ülke Rusya'nın Avrupa Konseyi'nden çıkartılması kararını onaylarken Rusya ve Ermenistan karara karşı oy kullandı. Türkiye çekimser kaldı, Azerbaycan oylamaya katılmadı.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio yaptığı açıklamada, "İtalya’nın başkanlığını yürüttüğü Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Rusya Federasyonu’nu üyelikten çıkarma kararı aldı" dedi.

Maio "İtalya, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı uluslararası hukukun ciddi bir ihlalini oluşturan kabul edilemez askeri saldırganlığı ışığında bunu gerekli bir önlem olarak görüyor" ifadelerini de kullandı

Echo of Moscow News'in ise paylaştığı bilgilere göre; Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Rusya'nın Konsey üyeliğini askıya alma prosedürünü başlattı. Haber sitesinin sosyal medya hesabından paylaştığı not şu şekilde:

"Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Rusya'nın Konsey üyeliğini askıya alma prosedürünü başlattı.

Polonya Bakanlar Kurulu başkanı, kararın yakın gelecekte verileceğini söyledi."

[tweet id "1497225401432748033"]

 

 

Öne Çıkanlar