Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde: Vakalardaki artış ekonomi için açık bir risk

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde: Vakalardaki artış ekonomi için açık bir risk
ECB Başkanı Christine Lagarde, Coronavirus vakalarında beklenmedik bir şekilde erken gerçekleşen artışın ekonomik görünüm için açık bir risk oluşturduğunu belirtti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Coronavirus vakalarındaki artışın ekonomik görünüm için risk oluşturduğunu ifade etti. Bu, politika yapıcıların daha fazla parasal teşvike hazırlık yaptığının sinyalini veriyor.

Fransa'dan LCI ile salı günkü mülakatında, "Euro Bölgesi'nde birçok bilim insanı salgının soğuk hava ile birlikte Kasım ya da Aralık'ta yükselişe geçmesini bekliyordu" diyen Lagarde, vaka artışlarının şaşırtıcı bir şekilde beklenenden erken gerçekleştiğini söyledi. Lagarde, "Bu iyi bir işaret değil" dedi.

Lagarde'ın öncesinde, Almanya'dan RTL'ye konuşan ECB Başekonomisti Philip Lane, "Virüs hala kontrol altına alınabilir, ancak alınmazsa en kötü senaryolara hazırlanmalıyız" şeklinde uyarıda bulunmuştu.

Avrupa Merkez Bankası'nın Yönetim Konseyi para politikası toplantısı için gelecek hafta bir araya gelecek. Ekonomistlerin ve yatırımcıların büyük ölçüde beklentisi, bankanın 1,35 trilyon euroluk pandemi tahvil alım programını genişletmeden önce aralık ayına kadar beklemede kalacağı yönünde.

Öne Çıkanlar