Avrupa Süper Ligi 140 takımı kapsayacak iddiası: Türk takımları da yer alacak

Avrupa Süper Ligi 140 takımı kapsayacak iddiası: Türk takımları da yer alacak
Juventus, Barcelona ve Real Madrid'in başını çektiği Avrupa Süper Ligi projesinde UEFA'nın cezai yaptırımında kurtulan kulüpler, projeyi genişletme çalımasına başladı.

Avrupa'nın büyük kulüpleri, Avrupa Süper Ligi projesini hayata geçirmekte kararlı. Projenin kurucu üyeleri arasında yer alan Real Madrid, Barcelona ile Juventus'un konu hakkında çalışmalarına devam ettiği ve yeni hedeflerinin olduğu iddia edildi.

Avrupa futbolunda büyük ses getiren Avrupa Süper Ligi projesi; UEFA, FIFA ve futbol kamuoyunun baskısının ardından durduruldu. Baskı ve tepkilerin tepkilerin ardından 12 kurucu kulüpten 9'u projeden çekildiğini açıkladı.

UEFA'NIN CEZAİ YAPTIRIM İSTEĞİNİ MAHKEME REDDETİ

UEFA ise söz konusu kulüpler için cezai yaptırımlar istemiş ve mahkeme sürecini başlatmıştı. Mahkeme geçtiğimiz günlerde, UEFA'nın bu kararını haksız buldu. Juventus, Barcelona ve Real Madrid ise bu kararın ardından ortak bir bildiri yayımladı.

Kulüplerin ortak açıklamasında, "UEFA'nın Avrupa futbolu üzerindeki tekelci zihniyetini gözler önüne seren bu kararı Avrupa Adalet Mahkemesi'ne taşıyacağız. Artık UEFA'nın tehditlerini dikkate almadan projemiz için çalışmalara devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

Bu gelişmelerin ardından ise yeni bir iddia ortaya atıldı.

140 KULÜPLÜK YENİ YAPI

The Athletic'te yer alan habere göre Juventus, Real Madrid ve Barcelona kulüpleri, sadece 20 takımın katılacağı kapalı lig modelini değiştirerek tekrar harekete geçmeye hazırlanıyor.

Avrupa Süper Ligi'nin piramit modeliyle birçok farklı ligden takımı da dahil ederek UEFA Şampiyonlar Ligi'ne rakip olma amacında olduğu kaydedildi.

Projeye Türkiye ile birlikte İskoçya, Ukrayna, Portekiz, Belçika, Hollanda ve Rus kulüplerinin de dahil edileceği ve 140 kulüplük yeni bir yapının oluşturulmaya çalışıldığı ifade edildi.

ALT VE ÜST LİGLER OLACAK 

15 takımlık bir üst ligin altında 2 farklı grupta 2. Lig ve 4 farklı grupta 3. Lig seviyelerinde ligler düzenleneceği ve böylece Avrupa'nın birçok noktasından kulüplerin de yeni projede yer almasına olanak sağlanma fikrinin ortaya çıktığı vurgulandı.

Bu liglerde düşme ve yükselme kriterlerinin olacağı ve her sezon her ligde yarışacak takımların farklılaşacağı bilgisi de paylaşıldı.

Öne Çıkanlar