'Avrupa'ya çakmak duvara çarpabilir'

'Avrupa'ya çakmak duvara çarpabilir'
Yazar Etyen Mahçupyan, Karar gazetesindeki bugünkü yazısında, Hollanda-Türkiye krizini çıkartanın Ankara olduğunu ima etti. GÜNCEL- Karar gazetesi yazarı...

Yazar Etyen Mahçupyan, Karar gazetesindeki bugünkü yazısında, Hollanda-Türkiye krizini çıkartanın Ankara olduğunu ima etti.

GÜNCEL- Karar gazetesi yazarı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan bugünkü köşesinde Hollanda ile yaşanan gerilimi yazdı. ‘Avrupa ne yapıyor?" başlıklı yazısında, Mahçupyan, Türkiye’nin Hollanda’daki seçimlere rağmen ‘ısrarcı ve tehditkar' olduğunu, Hollanda’nın bu sebeple yasak koyduğunu ifade etti.

Mahçupyan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

‘TÜRKİYE ISRARCI VE TEHDİTKAR OLUNCA…'

"Hollanda medyasına baktığınızda şunları okuyorsunuz: Hollanda, ‘Türkiye’li bakanlara gelmeyin' dememiş… ‘Bu hafta bizde seçim var, gelecek hafta sonu gelin' demiş. (Nitekim Başbakan Yıldırım da 6 Martta televizyon yayınında 14’ünden önce gidilemeyeceğini söylemişti). Ancak Türkiye ısrarcı ve tehditkar olunca, Hollanda hükümeti de bu tavra karşılık yasak koymuş. Bu arada Türkiye Konsolosluğu’nun Hollandalı makamlara doğru bilgi vermediği, polisi şaşırtmaya çalıştığı da söyleniyor… Bunlara bazı Türkiyelilerin sokak eylemlerinin ardında Türkiye hükümetinin teşviki olduğu izlenimini ekleyin…"

‘TÜRKİYE'NİN BU GİDİŞİ KISA SÜREDE DUVARA ÇARPABİLİR'

"Avrupa’ya ‘çakmak’ bizi rahatlatabilir, kısa vadede siyasette istenen gelişmeleri de sağlayabilir… Ancak kendimize dönüp ‘Türkiye ne yapıyor’ diye sormak zorundayız. Çünkü bu gidiş Türkiye’yi ekonomisi, siyaseti ve sosyal düzeni ile birlikte, sanıldığından çok daha kısa sürede duvara da çarpabilir."

 

Öne Çıkanlar