Avukat Aytaç Ünsal ölüm orucunu sonlandırdı

Avukat Aytaç Ünsal ölüm orucunu sonlandırdı
Aytaç Ünsal'ın adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunu sonlandırdığı açıklandı.

Avukat Aytaç Ünsal'ın adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunu sonlandırdığı açıklandı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 215 gündür ölüm orucunda olan tutuklu Aytaç Ünsal'ın cezasının infazının durdurulmasına ve tahliyesine karar vermişti. Dün tahliye edilerek ambulansla Çağlayan'daki Halkın Hukuk Bürosu'na götürülmüştü.

Halkın Hukuk Bürosu'nda Baro Başkanları ve milletvekillerinin katılımı ile avukat Aytaç Ünsal'ın tahliyesi ile birlikte gelişen sürece ilişkin bilgilendirme yapılıyor.

Ambulansa bindirilirken güçlükle konuşan Ünsal, "Hepinizin emeğiyle oldu, sevgisiyle, sahiplenmesiyle oldu. Hepinizi çok seviyorum. Biz kazanacağız" demişti.

Ünsal ile birlikte ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik, eyleminin 238’inci gününde 27 Ağustos’ta yaşamını yitirmişti. 

Açıklamada söz alan Aytaç Ünsal'ın eşi Didem Baydar Ünsal, Ebru Timtik’in adalet mücadelesinde hayatını kaybettiğini belirtereki, "Aytaç yanımızda olduğu için sevinçliyiz ama Ebru ablamızı kaybettiğimiz için buruk bir sevinç yaşıyoruz. Ama anısını yaşatacağız, her yerde Ebru Timtik’in adını, yüzünü görecekler" dedi

'BİRLİKTE MAHKEME SALONLARRINDA MÜCADELE ETME İSTEĞİMİZİ KABUL ETTİ'

Ünsal’ın tedaviyi kabul ettiğini İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel de Aytaç, "Baro başkanları olarak adil yargılanma talebinin her zaman arkasında olacağız, hem bu dosyada hem de tüm davalarda. Bu mücadele varlık mücadelemizdir, avukat olma, insan olma mücadelemizdir. Aytaç ölüm orucuna son verdi, birlikte mahkeme salonlarında mücadele etme isteğimizi kabul etti" sözleriyle açıkladı. Açıklamada, Yargıtay'ın bu kararı 10 gün önce almış olduğu takdirde Ebru Timtik'in de yaşayabileceği ifade edildi.

'FAŞİZMİ NORMALLEŞTİRMEYECEĞİZ'

Halkın Hukuk Bürosu da konuya dair, "238 günlük açlığıyla ölümsüzleşen Avukat Ebru Timtik ve 215 günlük açlığıyla Avukat Aytaç Ünsal hiçbir biçimde teslim olmama irademizin açık ve güvenilir bir göstergesidir.

"Faşizmi normalleştirmeyeceğiz, yargı varmış gibi, anayasa yürürlükteymiş gibi, yasalar bağlayıcılığını sürdürüyormuş gibi yapmayacağız. Yoksullara dayatılan bu zulüm düzenini kabul etmeyeceğiz.

"Yaşamımızın ve mücadelemizin değeri, halka yönelmiş düşmanlığa barikat olabilmek, umudu ve direnişi büyütmekten geçiyor. Büromuz halkın adalet mücadelesinin en öndeki barikatı olmayı sürdürecektir." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar