Bekçi şiddeti: Bu kez bir avukatı darp ettiler

Bekçi şiddeti: Bu kez bir avukatı darp ettiler
İstanbul Barosu avukatlarından Cihat Duman, şiddet uygulayan bekçileri uyardığı için darp edildi.

Yeni yasalarla donatılan bekçilerin şiddet uygulamaları artarak sürüyor. En son İstanbul Barosu avukatlarından Cihat Duman, şiddet uyguladıkları için uyardığı bekçiler tarafından darp edildi.

BEKÇİ ŞİDDETİNİN FOTOĞRAFLARINI DA PAYLAŞTI

Olayı sosyal medya hesabından duyuran İstanbul Barosu'ndan bir başka avukat Turkay Karataş, bekçilerin meslektaşı Cihat Duman'a uyguladığı şiddeti gösteren fotoğraflarını da paylaştığı mesajında, "Avukat Cihat Duman’a bekçilerin uyguladığı şiddetin utanç izleri. Avukata uygulanan şiddetin takipçisi olmak meslek namusunun gereğidir" ifadelerine yer verdi.

Karataş, bekçilerin saldırısına ilişkin, "Bekçiler ters kelepçe takıp işkence ettikten sonra yolda biri ile konuşuyorlar, konuştukları kişi Cumhurbaşkanı ve İçişleri bakanına hakaret etmekten tutanak tutmalarını söylüyor. Bunun üzerine hakaretten tutanak tutuyor bekçiler" ifadelerine yer verdi.

ŞİDDET 'BEN AVUKATIM ASLİYE CEZA MEHKEMESİNDE YARGILANIRSINIZ' UYARISI ÜZERİNE BAŞLADI

Saldırı anında olay yerinde bulunan tanıkların anlatımlarının avukat Cihat Duman’ın ifadelerini doğruladığını da belirten Karataş, "Buna rağmen emniyette Cihat Duman hakkında hakaretten işlem yapılıyor" bilgisini paylaştı.

Avukat Turkay Karakaş olayın, bekçilerin olay yerinde bulunan insanlara şiddet uygularken tesadüfen orada olan Cihat Duman'ın bekçilere hitaben, 'yaptığınız hukuka aykırı, Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanırsınız ben avukatım iyiliğiniz için söylüyorum demesi üzerine başladığına da dikat çekti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar