Avukatlar sabah bırakıldı akşam gözaltına alındı

Avukatlar sabah bırakıldı akşam gözaltına alındı
ÇHD ve HHB üyesi 17’si tutuklu 20 avukatın yargılandığı duruşmada dün tahliye kararı veren 37. Ağır Ceza Mahkemesi bugün yakalama kararı verdi. 3 avukat gözaltına alındı.

ARTI GERÇEK-  Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi 17’si tutuklu 20 avukatın yargılandığı duruşmada dün tahliye edilen avukatlar yeniden gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine savcı itiraz etti. 

17 avukattan 12’si hakkında 37 Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Yakalama kararı istenenler arasında Selçuk Kozağaçlı da var.

İtirazın kabul edilmesiyle Aytaç Ünsal, Aycan Çiçek, Engin Gökoğlu gözaltına alındı.

Gözaltına alınan üç avukatın İstanbul Barosu önünden ters kelepçe takılarak alındığı öğrenildi.

"SİYASİ MÜDAHALE VAR"

Avukat Kemal Aytaç yakalama kararı ile ilgili "Sabah bırakan mahkeme akşam topluyor çok ilginç" dedi. ÇHD İstanbul Genel Başkanı Avukat Gökmen Yeşil de "Delil durumu bir kaç saat içinde değişmediğine göre aynı mahkeme nasıl böyle bi karar verir. Mahkemeye siyasi bir müdahale olmuştur" diye konuştu.

Hakkında gözaltı kararı verilen avukatların isimleri şöyle: Barkın Timtık, Özgür Yılmaz, Aytaç Ünsal, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Naciye Demir, Selçuk Kozağaçlı, Süleyman Gökten, Şükriye Erden, Behiç Ak ve Ahmet Devrim.

Konuyla ilgili Halkın Hukuk bürosundan yapılan açıklamada, "Bu sabah tahliye olan 17 avukat arkadaşımızdan 12'si hakkında savcının tahliye kararına yaptığı itiraz üzerine dün tahliye kararı veren 37 Ağır Ceza Mahkemesi itirazı kabul ederek tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermiştir. Şu ana kadar avukat arkadaşlarımızdan Aytaç Ünsal, Aycan Çiçek ve Engin Gökoğlu gözaltına alınmıştır." denildi.

Öne Çıkanlar