Ayda'nın babası konuştu: Ben de isterim lüks yerlerde oturayım ama herkesin imkanı bu kadar

Ayda'nın babası konuştu: Ben de isterim lüks yerlerde oturayım ama herkesin imkanı bu kadar
'AFAD'çılarla görüşebilirsiniz, 'Betonunda sıkıntı var, demirinde sıkıntı yok.' diyor. 'Çimento kullanılmamış.' diyor. Tuttuğun zaman elinde puf patlıyor.'

İzmir'de büyük yıkıma neden olan depremin ardından 91 saat sonra enkaz altından kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in babası Ufuk Gezgin, "Ben de lüks yerlerde, kayalıkların olduğu yerde yaşayayım isterim ama herkesin imkanı bu kadar" dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde büyük can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden Fidan Gezgin, İzmir'de Hacılarkırı Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze töreninde toprağa verildi. Aynı apartmandan 91 saat sonra canlı kurtarılan kızı Ayda Gezgin'in babası Ufuk Gezgin, binaların denetlenmesine dikkat çekti. Eşinin taziyelerini kabul eden Gezgin, şöyle konuştu:

"Bunun sağı solu, partisi yok. El ele vermemiz lazım. Denetleme yapmamız lazım. Yapılmıyor. Siz de yapmıyorsunuz, o da yapmıyor, hiç kimse yapmıyor. Bu can, bundan ötesi var mı ? Ötesi yok. Lütfen, istirham ediyorum tüm devletimize, denetlesinler. Para kazansın insanlar, kazanmasın demiyoruz ama can bu. 3 kuruş fazla olsun, sağlam olsun. Bu başımıza gelecek. Şurada 9 apartman yıkılmış. Hepsi yıkılsaydı daha büyük şeyler olacaktı. Ekipler daha az olacaktı, çıkarılma şansı daha az olacaktı."

'AFAD'ÇILARLA GÖRÜLÜN, ÇİMENTO KULLANILMAMIŞ DİYORLAR'

Gezgin, gazetecilerin binayla ilgili herhangi bir rapor bulunup bulunmadığına dair sorusu üzerine, "1996'da 'Deprem yönetmeliğine uygundur.' diye şey verilmiş. Daha sonra kolonlarına güçlendirme yapıldı. Öyle kolon kesme, herhangi şey yok, bunlar uydurma. Bilmiyorum müteahhiti bulundu mu, o mu uydurdu? AFAD'çılarla görüşebilirsiniz, 'Betonunda sıkıntı var, demirinde sıkıntı yok.' diyor. 'Çimento kullanılmamış.' diyor. Tuttuğun zaman elinde puf patlıyor. Zaten enkazın uzun sürede kaldırılmasının sebebi o. Kepçe ya da vinç aldığı zaman tuz buz oluyor."

AYDA'NIN SAĞLIK DURUMU

Tedavisi süren kızını 2 dakika görebildiğini aktaran Gezgin, "Yoğun bakımda olduğu için tedbir amaçlı göstermiyorlar. Herhangi bir yaşamsal fonksiyonunda sıkıntı yok. Sadece biraz vücudu susuz kalmış, onunla takviye yapıyorlar. İnşallah kısa zamanda kucağıma alacağım" dedi.Ufuk Gezgin, kızının ne zaman taburcu edileceğinin belli olmadığını belirterek, "1996'dan beri o evde oturuyorum. 5 yıl ailemle yaşadım. Semtimden mutluyum. Benim her zaman deprem korkum var, altımızdan fay hattı geçiyor. Ben de lüks yerlerde, kayalıkların olduğu yerde yaşayayım isterim ama herkesin imkanı bu kadar" diye konuştu.

Ufuk Gezgin, eşiyle depremden bir süre önce telefonda görüştüğünü de belirterek, "20 dakika önce telefonla görüştüm, parktalardı. Ne zaman girdi, WhatsApp'tan baktım (depremden) 1 dakika önce online olmuş. Büyük ihtimal üstünü çıkartıyordu Covid nedeniyle, çamaşır makinesinin oraya gitmiş, önündeydi. Atakan okuldaydı, ben iş yerimdeydim. Annesi ve Ayda içerideydi" dedi.

Öne Çıkanlar