Aydın Doğan, 58 milyon euroya İzmir'de ambalaj şirketi satın aldı

Aydın Doğan, 58 milyon euroya İzmir'de ambalaj şirketi satın aldı
Doğan Holding, 57,8 milyon euro (448 milyon TL) bedelle İzmir merkezli Sesa Ambalaj'ın yüzde 70'lik hissesini satın alma kararını KAP'a bildirdi.

Doğan Holding’e bağlı Değer Merkezi Hizmetler ve Yönetim Danışmanlığı A.Ş., İzmir’de esnek ambalaj üretimi ve satışı ile iştigal eden Sesa Ambalaj ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin yüzde 70’lik hissesini satın alma kararı aldı.

Doğan Holding’den KAP’a yaptığı açıklamada, satın alma fiyatının 57 milyon 803 bin 431 euro (448 milyon TL) olduğu belirtildi.

2018 yılında medya sektöründen çıkan Doğan Holding, D Yatırım Bankası A.Ş. adıyla bir banka kurmak için Mart 2020’de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan onay almıştı.

Doğan Holding’da Onursal Başkanlık koltuğunda Aydın Doğan oturuyor.

Sesa'nın neden satın alındığı Doğan Holding tarafından şöyle açıklandı:

"Sesa Ambalaj ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş., esnek ambalaj sektöründe faaliyet göstermekte olup, yüksek bariyerli esnek ambalaj alt iş kolunun önde gelen şirketleri arasında yer almaktadır.

Şirketimiz, mevcut yatırım stratejisi çerçevesinde, ambalaj vb. hızlı büyüme vaat eden ve katma değeri yüksek sektörleri hedeflemekte ve bu doğrultuda yatırım fırsatlarını değerlendirmektedir.

Kentleşme, demografik değişimler ve bunlarla birlikte güvenli gıdaya olan ihtiyacın artması, 'esnek ambalaj' ve özellikle 'yüksek bariyerli' esnek ambalaj talebini arttırmaktadır. Sesa'nın büyüme potansiyeli ve çevreye duyarlı ürün geliştirme çalışmaları, değer yaratma hedefimiz ve sürdürülebilirliğe verdiğimiz önem de dikkate alındığında, yatırım kararımızda etkili olmuştur. 

Bu vesileyle, önümüzdeki dönemde de aynı bakış açısıyla, ulusal ve uluslararası ölçekte, makro trendlere uygun ve sürdürülebilir ürün geliştirme yetkinliklerine haiz, hem esnek ambalaj sektöründe, hem de diğer katma değerli alanlarda faaliyet gösteren şirketlerde yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğimizi ifade etmek isteriz."

Öne Çıkanlar