Aydın Sezer: Toprak bütünlüğüne saygı duyduğumuz bir ülkede ihale açmışız

Aydın Sezer: Toprak bütünlüğüne saygı duyduğumuz bir ülkede ihale açmışız
Türkiye, Suriye’nin El Bab kentinde “El Bab Tapu ve Kadastro Binası Bakım Onarım İşi” için Tapu Kadastro 13'üncü Bölge Müdürlüğü EKAP üzerinden açık ihale ilanı verdi.

Türkiye ve denetimindeki Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) kontrolündeki El Bab kentinde bulunan Tapu Kadastro binasının bakım ve onarım işine ilişkin ihale açıldı. İhale, El Bab yerine Türkiye'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne bağlı Antep'teki Tapu Kadastro 13'üncü Bölge Müdürlüğü, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden açıldı.

Yazar Aydın Sezer, sosyal medya hesabından ihaleye tepki gösterdi. Sezer, paylaşımında, "Garip ama gerçek. Egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğumuzu 180 kez belirttiğimiz bir ülkede ihale açmışız. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

İhale ilanında "Suriye El Bab Tapu ve Kadastro Binası Bakım Onarım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır" denildi. Dün açılan "Suriye El Bab Tapu ve Kadastro Binası Bakım Onarım İşi" ihalesinde, iş "Zemin + 1. kat ve 2. Katların Bakım Onarım İşi" olarak belirlendi. İhale için son teklif verme 1 Eylül 2021 tarihi olarak açıklanırken, ihalenin yapılacağı yer ise "Antep Tapu Kadastro 13. Bölge Müdürlüğü Binası 4’üncü Kat Toplantı Salonu" olduğu belirtildi. (MA)

Öne Çıkanlar