Aydınlık yazarından Murat Belge ile ilgili 'tuhaf çağrışımlı' yazı

Aydınlık yazarından Murat Belge ile ilgili 'tuhaf çağrışımlı' yazı
Yavuz Alogan, 'bir filmden çagrışım' diyerek akademisyeni hedef gösterdi.

HABER MERKEZİ- Prof. Murat Belge’nin Risk Altındaki Akademisyenler Konseyi’ne başvurduğunun ortaya çıkması "ülkeyi terk edecek" söylentilerine yol açmıştı. Belge ise konuyla ilgili "Benim İngiltere’deki akademik çevrelerle ilişkim her zaman olmuştur" diyen Belge,  "Daha önce de gittim, çalıştım, geldim. Şimdi olursa, gene gider, çalışır, gelirim. Mesele budur. Mesele sadece akademik" demişti. Bu olaydan sonra kimi kesimlerce hedef tahtasına konulan Murat Belge bu kez de Aydınlık yazarı Yavuz Alogan tarafından 'çağrışım' denilerek hedef gösterildi.

Alogan'ın 'Kapıları tutun!.. Kaçıyor!..' başlıklı yazısının bölümü şöyle:

"Her yolculuğun bir güzergâhı, ara durakları vardır. Şimdiki durak, son durak... Ülkeyi terk ediyor. Yurtdışına göç eden 6 Türk milyarderine "risk altındaki akademisyen" (!) olarak iştirak ediyor. Alçaklara kar yağıyor. Oxford’da onu mutsuz bir "anglaise" hayat bekliyor. Keşke hiç gelmeseydi. Bu kadar tantanaya ne gerek vardı?

Bu yazının başlığı elbette bir şaka... Kapıları kimse tutmaz, kaçanı durdurmaz. Gideceğini duyduğum zaman nedense aklıma Pontecorvo’nun yönettiği "İsyan" (1969) filminin son sahnesi geldi. O sahnede Marlon Brando’nun canlandırdığı İngiliz ajanı Sir William Walker ülkeyi terk etmek için gemiye binmek üzereyken, isyancı halkın önderi Jose Dolores’in intikamını almak isteyen bir hamal tarafından rıhtımda bıçaklanır ve seyirci ferahlar. İnsanın kafası karışık olunca böyle tuhaf çağrışımlar oluyor nedense.

Fazla uzatmadan, Murat Belge’nin bizde iyi bir izlenim bırakmadığını söylemekle yetinelim. Türküde denildiği gibi hissediyor olmalı: "Kalenin bedenleri, koyverin gidenleri / Kaleden iniyorum, çağırsan geliyorum / Üfürsen yanıyorum."

Öne Çıkanlar