Ayhan Bilgen’den 'yeni anayasa' açıklaması: Tartışma süreci bile Türkiye için değerlidir

Ayhan Bilgen’den 'yeni anayasa' açıklaması: Tartışma süreci bile Türkiye için değerlidir
'Hukuk iyileştirilmeden ekonomi geliştirilemez.'

Yerine kayyım atanarak tutuklanan seçilmiş Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen gündemdeki yeni anayasa tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Ayhan Bilgen'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Toplum sözleşmesi gelecek inşaasının alt yapısıdır. Geçmiş kavgalara değil, yeni bir gelecek kurmak için ileriye bakmalıyız." vurgusu yapıldı.

Bilgen şunları söyledi:

"Yeni Anayasa tüm siyasi partilerin topluma 40 yıllık borcudur. Toplum sözleşmesi gelecek inşaasının alt yapısıdır. Geçmiş kavgalara değil, yeni bir gelecek kurmak için ileriye bakmalıyız.
Sistem tartışmaları ve parti hesaplarına kurban edilmeyecek, hak temelli ve denge denetleme gibi evrensel değerlere odaklı bir Anayasa toplumsal ihtiyaçtır. Hukuk iyileştirilmeden ekonomi geliştirilemez.

Mevlana, Şems’in geldiğini müjdeleyen kişiye hırkasını hediye ettiğinde yalan olabilir diye uyardıklarında, "Ben yalanına hırkamı veriyorum, gerçeğine başımı veririm" demişti. Anayasa tartışma süreci bile Türkiye için değerlidir."

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla anlayışa varmamız halinde yeni anayasa için harekete geçebiliriz" demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bu çağrıya "MHP, yeni anayasa yazımı konusunda Cumhur İttifakı’nın birleştirici ve kucaklayıcı şuuruyla hareket edecek, üstüne düşeni yerine getirecek." diye yanıt verdi.

Öne Çıkanlar