'AYM saat 3.05'te Berberoğlu kararı gerekçesini açıkladı, bu 'hemen vekilliğe dönmeli' demektir'

'AYM saat 3.05'te Berberoğlu kararı gerekçesini açıkladı, bu 'hemen vekilliğe dönmeli' demektir'
'AYM, 37 sayfalık kararı, tarihinde belki de ilk kez TBMM, Adalet Bakanlığı ve HSK'ya da gönderdi.'

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun başvurusunu 2. kez değerlendirdiğini ve ikinci kez ihlal kararı verdiğini hatırlatarak, "Saat 03.05... AYM, az önce Enis Berberoğlu ile ilgili olarak 2. kez verdiği hak ihlalinin gerekçesini açıkladı" dedi.

"AYM, tarihinde belki de ilk kez kararını TBMM, HSK ve Adalet Bakanlığı'na gönderdi" diyen Yarkadaş, bunun nedeninin ise yüksek mahkemenin Berberoğlu ile ilgili hemen harekete geçilmesi gerektiğini belirttiğini ifade etti. 

'MESAİ BAŞLADIĞI ANDAN İTİBAREN BERBEROĞLU'NUN VEKİLLİĞE DÖNMESİ GEREKİYOR'

Yarkadaş'ın paylaşımı şu şekilde:

"AKP 'Anayasa yapalım' diye içi boş ve sonucu olmayan bir tartışma başlattı. Siz anayasa yapmayı bırakın da önce AYM'nin kararlarını uygulayın. Saat 03.05... AYM, az önce Enis Berberoğlu ile ilgili olarak 2. kez verdiği hak ihlalinin gerekçesini açıkladı. Uygulayın; bekliyoruz!

AYM, 37 sayfalık kararı, tarihinde belki de ilk kez TBMM, Adalet Bakanlığı ve HSK'ya da gönderdi. (F fıkrası) Bunun anlamı şu; mesai başladığı andan itibaren bu kurumların harekete geçmesi ve Berberoğlu'nun derhal vekilliğe dönmesi gerekiyor. Yargı reformuna buradan başlayın!"


(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar