AYM, ölüm orucundaki avukatların başvurusunu reddetti

AYM, ölüm orucundaki avukatların başvurusunu reddetti
AYM, ölüm orucundaki avukatlar Aytaç Ünsal ile Ebru Timtik’in tahliye talepli tedbir başvurusunu reddetti.

Anayasa Mahkemesi(AYM) adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan tutuklu avukatlar Aytaç Ünsal ile Ebru Timtik’in tahliye başvurusunu reddetti. 

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) "hapishanede kalmaları uygun değildir" raporuna rağmen tahliye edilmeyerek 30 Temmuz’da hastaneye kaldırılmıştı. Avukatlar hakkında karar için gözler AYM'ye çevrilmişti.

AYM’nin kararında, hastane koşullarında avukatların kalabileceğini belirterek, "Covid-19 salgını veya başka bir tıbbi nedenden kaynaklanan vakalara dayanılarak koşullarının yetersiz olduğunun iddia edilmediği" ifadesi yer aldı. Kararda, avukatların tedavi altında olduğu da öne sürüldü ancak Ünsal ve Timtik herhangi bir müdahaleyi kabul etmiyor.

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, "Sadece tahliyelerine karar verilmemiş olması nedeniyle yaşamlarına ya da maddi veya manevi bütünlüklerine yönelik ciddi bir tehlikenin ortaya çıktığına dair bilgi ya da bulgunun olmadığı anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yüksek Mahkeme kararında avukatların hapishane koşullarında kalamayacağını, "İstanbul Adli Tıp Kurumu Raporu sonucuna göre, avukatlarda beslenme yetersizliğine bağlı genel durum bozukluğu ve kaşektik olduğunun tespit edildiği, halihazırda hastane şartlarında yatırılarak tıbbi takip ve tedavisinin sağlanması gerektiği, cezaevi şartlarında kalmasının sağlığı açısından uygun olmadığının belirtildiği…" ifadeleri ile anlattı.

Öne Çıkanlar