AYM üyeliği seçimlerinde en çok oyu İrfan Fidan aldı

AYM üyeliği seçimlerinde en çok oyu İrfan Fidan aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilecek isimler belli oldu.

Yargıtay'da yapılan seçim sonuçlarına göre en çok oyu alan; İrfan Fidan, Nevzat Özsoy ve Mustafa Erol'un ismi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilecek.

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Üyesi olan Burhan Üstün, 10 Ocak 2021 tarihinde yaş haddinden emekli olması nedeniyle bugün Yargıtay Genel Kurulu'nda seçim yapıldı.

İRFAN FİDAN EN ÇOK OYU ALDI

Adalet Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı ve 17. Hukuk Üyesi Mustafa Erol, Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Nevzat Özsoy, Yargıtay 8. Hukuk Dairesi Üyesi Nazmiye Beyazıtoğlu Kuşçuoğlu, İstanbul eski Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay 12. Ceza Dairesi Üyesi İrfan Fidan ve Yargıtay 23. Hukuk Dairesi Üyesi Mahmut Coşkun seçime giren 5 isim oldu.

340 ismin sandık başına gittiği seçimde, beş isimden İrfan Fidan, Nevzat Özsoy ve Mustafa Erol en çok oyu aldı. Fidan 107 oy, Nevzat Özsoy 65 oy, Mustafa Erol 52 oy alarak Erdoğan'a iletilecek isimler oldu. Erdoğan bu üç isimden birini AYM'ye atayacak.

'SEÇİMLER, FİDAN İÇİN ERTELENDİ' İDDİASI

Erdoğan'a gidecek isimlerden eski İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Yargıtay üyeliğine seçilmiş ancak henüz göreve başlamadan AYM'ye aday olduğunu açıklamıştı. Fidan'ın adaylığı kimi isimler tarafından da eleştiri konusu olmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Fidan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her dediğini yaptığı için ödüllendirilmek istendiğini, bu nedenle AYM'ye gidişinin önünü açmak için Yargıtay üyesi yapıldığını söylemişti. Yargıtay'ın 1 Aralık'ta yapılacak seçimi, Fidan için 17 Aralık'a ertelediği de öne sürülmüştü.     

ŞIK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Bağımsız İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Ahmet Şık, ismini vermediği bir 'yüksek yargı mensubunun' eşini darp ettiğini, kadının şikayetinin önce işleme alınmadığını belirten bir paylaşımda bulunmuştu. Fidan, Şık'ın paylaşımında adı geçmemesine rağmen iddiaları üzerine alınarak Şık hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Şık'ın söz konusu iddialarının yer aldığı haberlere de erişim engeli getirilmişti.  

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar