'Ayşe öğretmen, yeniden bebeği ile cezaevine girecek'

'Ayşe öğretmen, yeniden bebeği ile cezaevine girecek'
Telefonla katıldığı bir televizyon programında 'Çocuklar ölmesin' dediği için hapis cezası verilen Ayşe öğretmen, cezasının infazı ertelenmezse bebeği ile yeniden cezaevine girecek.

Diyarbakır'da 2016 yılındaki operasyonlar sırasında telefonla katıldığı bir televizyon programında "Çocuklar ölmesin" dediği için 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla yargılanıp, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik, 6 aylık kızı ile birlikte cezaevine konulduktan sonra infazı 6 ay ertelenerek tahliye edilmişti.

O günden sonra 'Türkiye'nin 'Ayşe Öğretmen' olarak tanıdığı Ayşe Çelik'in önümüzdeki günlerde yeniden çocuğuyla birlikte cezaevine gireceği öğrenildi.

Ayşe öğretmenin avukatı Mahsuni Karaman, müvekkilinin cezasının infazı ertelenmezse 31 Ekim'de yeniden bebeği ile cezaevine gireceğini söyledi.

'AYM'YE YAPTIĞIMIZ BAŞVURU ÇOK ÖNEMLİ'

Müvekilinin ceza infazının daha önce 6 ay ertelenerek tahliye edildiğini, kendilerininde geçen hafta İnfaz Hakimliği'ne cezanın denetimli serbestlik ile infaz edilmesi ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na da infazın yeniden ertelenmesi taleplerinde bulunduklarını söyleyen Karaman, "Yaptığımız iki talep sorunu tamamıyla çözmüyor. AYM'nın dosyayı esastan bozarak ifade hürriyeti açısından toplumu rahatlatacak bir karar vermesini bekliyoruz. Taleplerimizin kabul edilmemesi halinde Ayşe Çelik, ertelemenin bittiği 31 Ekim'de yeniden bebeği ile cezaevine girme durumu ile karşı karşıya kalacaktır. Taleplerimize olumlu yanıt verilmesini umuyoruz" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar