Ayşe öğretmenden mesaj: Biz kazanacağız, çocuklar ölmesin diyenler kazanacak

Ayşe öğretmenden mesaj: Biz kazanacağız, çocuklar ölmesin diyenler kazanacak
'Çocuklar ölmesin' dediği için cezaevinde tutuklu bulunan Ayşe öğretmen, ziyaretçisi CHP'li milletvekili aracılığıyla mesaj göndererek çocuklar ölmesin demeyi sürdüreceğini söyledi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Diyarbakır’a gelen CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, katıldığı bir televizyon programında "Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın" dediği için ‘örgüt propagandası’ yapmakla suçlanan ve 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik'i kaldığı Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından CHP Diyarbakır İl Binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Ayşe Öğretmen’in mesajını paylaştı.  

AYŞE ÖĞRETMEN: ÇOCUKLAR ÖLMESİN DİYENLER KAZANACAK

Çelik’in el yazısıyla Nazım Hikmet'in dizeleriyle seslendiği mesajda şu ifadeler kullanıldı: "Nazım Hikmet'in dediği gibi, Eğer hak haksızlıktan yüce, Sevgi nefretten üstün, Aydınlık karanlıktan güçlüyse, Çaresi yok usta! Biz Kazanacağız!. Biz Kazanacağız! Çocuklar ölmesin diyenler kazanacak!."

"ÇOCUKLAR ÖLMESİN DEMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Ayşe Çelik’in bir eğitimci olduğunu, çocukların ölmesini istemediğini söylediği için cezaevine girdiğini hatırlatan Topal,  bu durumun kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.   Ziyaret sırasında Ayşe öğretmenin kendisine 'Yine çocuklar ölmesin demeye devam edeceğim. Çocuklar ölmesin dediğim için beni mahkum edenler utansın’ dediğini aktaran Topal, "Çocuklar ölmesin diyen bir öğretmeni, cezaevinde ziyaret etmenin üzüntüsünü yaşıyorum. O bir kadın, o bir öğretmen ve aynı zamanda o bir anne. Bir öğretmenin, bir kadının ve o dönemde hamile olan bir annenin, çocuklarını koruma refleksi ile çocuklar ölmesin, analar ağlamasın demesi, gayet insani ve masumane idi" diyerek verilen cezaya tepki gösterdi.

"TARİH AYŞE ÖĞRETMENİ YAZACAKTIR"

"Çocuklar ölmesin" duygusunun bütün insanlığın ortak vicdanının sesi olduğunu ifade eden Topal, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:  "Bütün toplumun, siyasetçilerin, milletvekillerinin, bütün anaların, babaların ortak vicdanı çocuklar ölmesin değil midir? Bu evrensel bir kavramdır. Zaten böyle düşünmeyenler insan değildir. Biz de böyle düşünüyoruz. Ayşe öğretmen o programda bunu söylediğinde bütün stüdyodakiler de alkışlamıştı. O zaman bütün o insanları da mı tutuklayacaksınız. Ayşe öğretmen o sözleriyle, bütün insanlığın masum yüreğinde yerini almıştır. Tarih onu yazacaktır ama tarih ona ceza yazanları da asla affetmeyecektir. Kara kele olarak yazacaktır onu. Umarım adalet en kısa sürede yerini bulun ve Ayşe öğretmen bebeğine bir an önce kavuşur. Ve tekrar ediyorum. Çocuklar ölmesin, çocuklar ölmesin."

Öne Çıkanlar