Ayşegül Aktürk'ü katleden Muharrem Eralp'in yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

Ayşegül Aktürk'ü katleden Muharrem Eralp'in yargılandığı davanın duruşması ertelendi.
Eralp, 'tasarlanarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor.

Maltepe’de 5 Haziran 2020'de sağlık çalışanı Ayşegül Aktürk’ü katleden Muharrem Eralp’in "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması Kartal'da bulunan İstanbul Anadolu 7' Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Muharrem Eralp cezaevinden getirilirken tutuksuz sanık Bayram Eralp ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya Aktürk’ün yakınlarının yanı sıra Önce Çocuk ve Kadınlar Derneğini temsilen avukatlar da katıldı.

Davada tanık olarak dinlenen Aktürk’ün çocukları ve komşuları Aktürk’ün fail tarafından sistematik olarak taciz edildiğini ve konu ile ilgili karakola şikayette bulunduklarını anlattı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından bir sonraki duruşma 23 Eylül’e ertelendi.

DURUŞMAYA DAİR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Muharrem Erlp’in Ayşegül Aktürk’ü olay öncesinde tehdit ettiği, üzerinde saçmalar ve 2 adet kesici alet taşıdığı, sistematik olarak taciz ettiği, iş yerine geldiği ve ölüm tehditleri ettiği anlatıldı.

Failin "tasarlayarak öldürme suçundan yargılandığı davada babası Bayram Eralp’in isse olay anında kesici aleti yok etmek amacıyla koşusuna verdiği belirtilerek "suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istendi.(MA)

Öne Çıkanlar