Aysel Tuğluk’un köyünden ‘tahliye’ talebi

Aysel Tuğluk’un köyünden ‘tahliye’ talebi
Tutuklu siyasetçi Aysel Tuğluk’un hastalığına dikkat çekmek amacıyla Merxo köyüne giden HDP ve DAD Kadın Meclisi, hasta tutukluların tahliye edilmesini istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Kadın Meclisi, ağır hasta tutuklu Aysel Tuğluk’un tahliye edilmesi için, Dersim’in Merxo köyünde açıklama yaptı. Tuğluk’un köyünde bir araya gelen kadınlar, Tuğluk’un fotoğraflarını taşıdığı eylemde, çıra yaktı.
 
‘AYSEL ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISIDIR’
 
Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm hasta tutukluların tahliye edilmesini isteyen DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, "Aysel sıradan kimlikler taşımıyor. Dersim coğrafyasının çocuğudur. Kadındır, hukukçudur, insan hakları savunucusudur, Kürt’tür, özgürlük savaşçısıdır. Acıların coğrafyasında doğmuş, o acıları hep içinde hissetmiştir. Demiştir ki; ‘Bana durmak değil, acılar çekmiş toplumun insan haklarını inşa etmek yakışır.’ Bu yolda canını ortaya koymuştur. O bir anıttır ve sıradan bir kadın değildir. Bu nedenle Aysel şahsında bütün kadınlar ve hasta tutukluların tahliye edilmesini talep ediyoruz" diye seslendi.
 
Tuğluk’un cesaretiyle mücadelelerini sürdürdüklerini ifade eden HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nazlı Çelik Öz, "Yaktığımız çıraların Aysel ve diğer kadın arkadaşlarımıza özgürlük ve şifa getirmesini umuyoruz" dedi. 
 
‘HASTA TUTUKLULAR TAHLİYE EDİLSİN’
 
Tuğluk’un haksız bir şekilde cezaevinde tutulduğunu dile getiren HDP’li Nurşat Yeşil’de, "Haksız hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutulan arkadaşlarımızın özgürlüğünü talep ediyoruz. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere diğer tüm hasta tutukluların bir an önce tahliye edilmesini istiyoruz" dedi.
 
Yapılan açıklamaların ardından, lokmalar kesilerek pay edildi. Kadınlar, Tuğluk’un annesinin mezarını ziyaret etmek üzere Atatürk Mahallesi’nde bulunan Asri Mezarlığa geçti. (MA)

Öne Çıkanlar