Aysel Tuğluk ve Seyit Narin için Kızılhaç Komitesi'ne mektup

Aysel Tuğluk ve Seyit Narin için Kızılhaç Komitesi'ne mektup
Zürich/Amed Kardeşlik Köprüsü’nde yer alan iki doktor, hasta tutuklu siyasetçiler Aysel Tuğluk ve Seyit Narin’in durumu için Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ni harekete geçmeye çağırdı.

Zürich/Amed Kardeşlik Köprüsü, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ni Aysel Tuğluk ve eski Sur Belediye Eşbaşkanı Seyit Narin için harekete geçmeye çağırdı. Kardeşlik Köprüsü adına Dr. Bigna Rambert ile Dr. Maja Hess tarafından Kızılhaç'a mektup gönderildi.

Gönderilen mektupta şu ifadeler yer aldı: "Dayanışma örgütü olan Zürich-Diyarbakır/Amed Kardeşlik Köprüsü adına size yazıyoruz. Kardeşlik Köprüsü, 2016 yıIında Zürih Belediye Meclisinde Türkiye'deki sivil toplumu ve demokratik yapıları desteklemek için bir meclis önergesiyle kuruldu.

Biz iki doktoruz ve siyasi tutsak olan ağır hastalar Aysel Tuğluk ve Seyit Narin'in akıbetinden derin endişe duyuyoruz. Kürtleri temsil eden Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski Milletvekili olan Aysel Tuğluk ve Eski Sur Belediye eşbaşkanı Seyit Narin, tutuklu kalmaları sağlık açısından uygun olmamasına rağmen halen cezaevinde tutuluyorlar. Elimizde Türkçe tıbbi dosyalar var. Her iki vakadan da uluslararası basından haberdar olduğunuza inanıyoruz.

ICRC'nin tıbbi gerekçelerle iki mahkûmun serbest bırakılması için çalışacağını ve çabalarınız ve gelişmeler hakkında Kardeşlik Köprüsünü ve HDP İsviçre'yi bilgilendireceğinizi umuyoruz." (MA)

Öne Çıkanlar