Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı

Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı
75 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşilçam'ın usta sanatçısı Ayşen Gruda, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Usta oyuncunun cenazesi Zincirlikuyu Camii'ne getirildi. Torunu Emre Gruda tabutun başında dua etti. Ayşen Gruda, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı.

"BEN ONUN BEBEĞİYDİM"

Elvan Gruda annesini anlatırken konuşmakta güçlük çekti:

"Söyleyecek çok söz var ama takatim yok. Onu herkes seviyor, övüyor, kucaklıyor... Ben de aynı duyguları paylaşıyorum ama bir farkla. Ben onun bebeğiyim. bütün Türkiye'nin ve sevenlerinin başı sağ olsun. Bu süreçte bizimle beraber olan acımızı paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Ayşen Gruda'nın değerinin hepimiz farkındayız. Onun sanatçılığı, zekası, dürüstlüğü, insana olan saygısı, sanatındaki o başarısı inanılmaz... Burada bir sürü genç öğrencisi var. O insanlara o kadar çok şey kattı ki... Alkış almaları için yollarını açtı. Ona çok teşekkür ediyoruz. Saygı ve sevgiyle sonsuzluğa uğurluyoruz."

"ESKİ EŞTEN CENAZEYE GELMEYENLERE SİTEM"

Ayşen Gruda'nın eski eşi Yılmaz Gruda, cenazeye gelmeyen ünlü isimlere sitem etti.

Gruda'nın eski eşi duygularını şöyle ifade etti: 

"Büyük bir değeri kaybettik. Büyük oyuncularla oynadı, o büyük oyuncuların hiçbiri burada yok. Burada olmaları lazımdı, gerekliydi ama yoklar. Ben kendi adıma ve onlar adına doğrusu utanıyorum. Kalkıp gelmeliydiniz, onu gazetelerde uğurlamak yerine; onun tabutun başına gelip, "Güle güle kızım, güle güle Ayşen" demelilerdi. Ben onlara çok çok kırgınım… Bunu bütün sanatçılar yapmalı. Sahnede oynayan birisi sanatçılar tarafından uğurlanmalı. Ayşen büyük bir yetenekti, o yetenekle zirveye çıktı. Onu halk uğurluyor, çünkü onların sanatçısıydı.

Gözümün önünde binlerce resim var. Büyük bir yetenekti. Türkiye halkı onu bağrına bastı ve zirveye oturttu. Şimdi o zirveden yolcu. Toprağı bol olsun, ışık içinde yatsın. Yeneceğine inandık, zorlandı. Her şey bir yere kadardı. Soyadımı taşımasından memnundum" dedi.

İLYAS SALMAN TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI

Cenaze törenine; Gruda'nın kızı Elvan Gruda, torunu Emre Gruda, eski eşi Yılmaz Gruda, İlyas Salman, Müjdat Gezen, Ali Sunal, Volkan Severcan, Betül Demir, Hayta İsmail ve çok sayıda seveni katıldı. Törende duygu dolu anlar yaşanırken, İlyas Salman Ayşen Gruda'nın tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.

BİNALİ YILDIRIM DA KATILDI

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binalı Yıldırım, Ayşen Gruda'nın yaşamını yitirmesine ilişkin, "Sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Böyle insanlar kolay yetişmiyor, dolayısıyla ülkemiz ve sanat camiamız için büyük bir kayıptır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." dedi. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar