Ayşen Gruda: Bütün dünyayı deliler idare ediyor

Ayşen Gruda: Bütün dünyayı deliler idare ediyor
Oyuncu Ayşen Gruda birkaç cümle ile kendisini anlattı.

Bu yıl 56’ncı sanat yılını yaşayan tiyatro ve sinemanın sevilen ismi Ayşen Gruda, Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde ‘Deli kadın’ oyunuyla sevenlerinin karşısına çıktı.

Kuliste DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gruda, "Birkaç cümle ile kendisini anlatması" istenince, "Ayşen Gruda kitap gibi kadın. Birkaç cümle ile nasıl özetleyeyim? İyi kalpli, düzenli, işine çok sadık, çok dikkatli, dürüst ve oyundaki gibi deli. Bütün dünyayı zaten deliler idare ediyor" dedi. Gruda, tiyatro ve sinemanın ayrı oyunculuk ve teknikleri, keyifleri bulunduğunu anlattı.

"HALKIMIZDAN UMUTLUYUM"

Gruda, "Ben halka güvenirim. Onlar da bana güvenirler, hiç birbirimizi aldatmadık bugüne kadar. Halkımızdan umutluyum. Mutluluk ise saniyelerdir. Her dakika mutluyum diye bir şey olmaz. Eşyanın tabiatına aykırı" diye konuştu.

"BİZ İSTEDİĞİMİZ ZAMAN BİSİKLETE BİNİYORUZ"

Salonu dolduran hayranlarının karşısına Kemal Karağaç, Erhan Sefacı, Gamze Acı, Şadiye Yön ile çıkan Ayşen Gruda, oyunun bir sahnesinde izleyicilere, "Ben burada eğer oturuyorsam, sizler de beni oradan izliyorsanız Atatürk’ün bize Cumhuriyet’i armağan ettiği için, alemin kadınları bisiklete bindiği için bayram ediyor. Biz istediğimiz zaman bisiklete, arabaya biniyoruz. Cumhuriyet’e sımsıkı yapışın" dedi.

Eski film müziklerinin de kullanıldığı oyunda çocukluğunu geçirdiği Yeşilköy'deki yaşamından kesitler anlatan Gruda, rol arkadaşları Türkiye sinemasının unutulmaz isimleri Adile Naşit, Tarık Akan, Kemal Sunal, Münir Özkul’un yanı sıra Toto Karaca, Cem Karaca, Nilgün Belgün ile ilgili bilinmeyen anılarını anlattı. Gruda, rol arkadaşı Erhan Sefacı'nın çaldığı gitar eşliğinde söylediği Barış Manço ve Cem Karaca'nın şarkılarına da seyircilerle birlikte eşlim etti.

KEMAL SUNAL, TARIK AKAN, ADİLE NAŞİT

Ayşen Gruda, birkaç anısını anlattığı Kemal Sunal’ı, "Çok iyi bir eş, çok iyi bir baba, çok iyi bir arkadaş, çok iyi bir partner ve çok iyi bir komedyen" olarak tanımlarken, Tarık Akan için "Ailemizin en güzel yüzü", Adile Naşit’in bulunmaz bir arkadaş olduğunu söyledi. Oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. (DHA)

Öne Çıkanlar