Gezi direnişinde yaşamını yitiren Ayvalıtaş mezarı başında anıldı

Gezi direnişinde yaşamını yitiren Ayvalıtaş mezarı başında anıldı
Ayvalıtaş için düzenlenen anma törenine siyasi partiler ve gençlik örgütlerinin yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu da katıldı. Kaftancıoğlu, 'Arkamızda çeteler yok' dedi.

Gezi direnişinde 2 Haziran’da Ümraniye TEM Otoyolu’nda yürüyüş yapanların arasına dalan bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı.

Eski Çekmeköy Mezarlığı’nda gerçekleşen anmaya Ayvalıtaş’ın ailesinin yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK), EMEK Partisi (EMEP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 4’üncü Vardiya, Öğrenci Dayanışması, Gençlik Meclisleri, Kaldıraç yönetici ve temsilcileri ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile parti yönetici katıldı.

SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ, suç örgütü lideri Sedat Peker'in itiraflarıyla ortaya çıkan AKP ve mafya ilişkisinin Gezi direnişinin haklılığını bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. Gezi’de uygulanan şiddetin milyonlarca insanın vicdanını yaraladığını söyleyen Aktağ, insanların hayatların, onurlarına ve özgürlüklerine sahip çıkmak için sel olup alanlara aktığını ifade etti.

KAFTANCIOĞLU: ARKAMIZDA ÇETELER YOK

Anmada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da konuştu. "Mücadelemizi verirken arkamızda çeteler yok, mafya ile iş tutmuyoruz. Mücadelemizi verirken halka karşı işlediğimiz bir suç yok" diyen Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

Halk için, hep birlikte eşitlik ve özgürlük için bizlerin omuz başında Mehmet ve Gezi’nin güzel gözlü çocukları ile Gezi’nin inancı ve ruhu var. Gezi bir son ya da sonuç değil. Gezi bizler için yeni bir başlangıcın ilk adımıydı. Mücadeleyi hep birlikte yol arkadaşlarımızı yaşatarak, ama her şeyden önemlisi onların düşlerini hayata geçirmek için üzerimize süzen sorumlulukları yerine getirerek, birlikte mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

BABA AYVALITAŞ: 8 YIL GEÇTİ AMA ACISI HALEN TAZE

Baba Ali Ayvalıtaş da, Gezi’de yaşamını yitiren ilk kişinin oğlu olduğunu hatırlatarak, "Gezi olaylarından önce benim gençlikten umudum yok diyordum. Ama gençlik bizi öyle bir şaşırttı ki. Meğer faşistlere ve zalimlere, diktatörler karşı çok dolularmış. 8 yıl geçti ama acısı halen taze. Çok kötü bir duygu. Acı üzerine acı yaşadık. Davalara girdiğimizde bizi çok dövdüler. Oğlumun davasına giremiyorum ya. Biraderim felçliydi onu dövdüler. Oğlumu, beni dövdüler. Çok büyük acılar yaşadık. Sonra eşimi kaybettim. Cehennemi yaşadık" diye anlattı

Süreç içerisinde birçok parti ve sivil toplum örgütünün kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Ayvalıtaş, "Benim en çok üzüldüğüm şey iyi insanlar cezaevine giriyor kötü insanlar kral gibi yaşıyor. 4 tane cüppeli memleketi parmağında oynatıyor.  Bu memleket bizim" diye konuştu.

FADİME AYVALITAŞ DA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Öte yandan Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümünün ardından hayatını kaybeden anne Fadime Ayvalıtaş da unutulmadı. Anne Ayvalıtaş, Yeni Çekmeköy Mezarlığı’nda mezarı başında anıldı.

Anmada konuşan Fadime Ayvalıtaş’ın eşi Ali Ayvalıtaş, eşinin gençlik direnişlerine destek için pek çok eylem ve etkinlikte yer aldığını ifade ederek, oğlundan sonra eşini kaybetmenin acısının halen taze olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar