Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalarda en az 99 asker asker öldü

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalarda en az 99 asker asker öldü
Ermenistan ve Azerbaycan arasında sınır bölgesinde salı sabahı çıkan çatışmalarda yaklaşık 99 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ermenistan çıkan çatışmalarda en az 49 askerinin hayatını kaybettiğini söylerken; Azerbaycan da 50 askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

The Guardian, iki ülke arasındaki çatışmaların Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği dönemde eski Sovyet dünyasında ikinci bir savaş çıkmasına sebep olabileceği konusunda endişeler doğurduğunu belirtti.

Erivan, salı gününün erken saatlerinde Azerbaycan yakınlarındaki Jermuk, Goris ve Kapan kasabalarına topçu ateşi yapıldığını ve kendilerinin buna karşılık verdiğini ifade etti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise Ermenistan tarafından yapılan "büyük çaplı bir provokasyona" yanıt verdiklerini ifade ederek; Erivan'ı mayın döşemek ve Azeri pozisyonlarını hedef almakla suçladı.

Daha önce de iki eski Sovyet cumhuriyeti arasında arabuluculuk yapan Rusya, salı günü ilerleyen saatlerde çatışmaların durmasını sağladıklarını ifade etti; ancak çatışmaların sürdüğüne dair haberler medyada yer aldı.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında 2020 yılında yaşanan Dağlık Karabağ savaşı altı hafta sürmüş, 6 bin 500’den fazla insan hayatını kaybetmişti. Savaş, Rusya arabuluculuğundaki ateşkesle sonlanmıştı.

Ateşkes anlaşması sonucunda Ermenistan, kontrol ettiği bazı bölgelerden vazgeçerken Moskova, hassas ateşkesin kontrolü için 2 bin Rus barış gücü yerleştirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar