Babacan'dan bir ilk: Metaverse mitingi düzenledi

Babacan'dan bir ilk: Metaverse mitingi düzenledi
Dünyanın ilk Metaverse mitingi olma özelliğini taşıyan buluşmada DEVA Partisi Lideri Babacan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Metaverse de miting düzenledi. Daha önce Metaverse'de ilk parti binası alan DEVA Partisi, bu defa da miting düzenledi. Babacan'ın mitingi Metaverse'de dünyada bir ilk oldu.

Babacan, konuşmasında dünyadaki dijital gelişmelere vurgu yaptı. Türkiye ile dünya ülkelerinin dijital gelişmesini karşılaştıran Babacan, "Bilişsel dünyaya hızla adapte olup gençlerin önünü hızla açmalıyız" dedi.

Dünyada bir ilke imza attıklarını söyleyen Babacan, "Dünyada bir ilkin altına imza atıyoruz. Metaverse’deki ilk siyasi mitingi gerçekleştiriyoruz. Ethereum blokzincirinde sizlerle ilk biz buluşuyoruz" dedi.

Teknolojinin baş döndürücü bir şekilde ilerlediğini kaydeden Babacan, "Bilişsel dünyaya hızla adapte olup gençlerin önünü hızla açmalıyız" dedi.

Partisinin "Gençlik Eylem Planı"nın hazır olduğunu kaydeden Babacan, "Gençlerin, gençler için hazırladığı eylem planımızı çok yakında paylaşacağız. Türkiye’yi yeni buluşların, yaratıcı fikirlerin ülkesi yapacağız. Liselerde seçmeli olarak yapay zekâ, girişimcilik ve siber güvenlik gibi dersler açacağız. Teknoloji ürünleri üzerindeki vergileri düşüreceğiz. 25 yaşın altındaki tüm gençlere, internete bedava erişim hizmeti sunacağız.

Batıya bakıyorum, hızla ilerleyen Asya’ya bakıyorum. Oradaki gençler bizim gençlerimizden daha iyi hayatlar yaşıyorlar. Ben bu durumu içime sindiremiyorum. Oralarda devlet, gençlerin potansiyelini açığa çıkaracak bir ortam sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Babacan, Türkiye'deki müzik yasaklarına değinerek, "Gece müzik yasağı duruyor. Hiçbir farklı sese, hiçbir farklı söze tahammül edemiyorlar. Çünkü demokrat bir zihniyete sahip değiller. K-Pop konserinin iptal haberi geldi. Önce yapacaklarını duyurdular, sonra iptal ettiler. Arkadaş, elin Kore'sindeki müzik grubundan da mı korkuyorsunuz ya? Kürtçe, Zazaca şarkılar söyleyen sanatçılarımızın önceden duyurulmuş konserleri iptal edildi. Seçim günü derin bir nefes alacağız. DEVA Partisi iktidarında her türlü baskı son bulacak. Müzikler susturulamayacak. Her dilde özgürce şarkılar söylenecek" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar