Babacan: Kriz ortamı 6 ayda rahatlar

Babacan: Kriz ortamı 6 ayda rahatlar
Esnaf ziyaretinde bulunan Babacan, bir vatandaşın 'Bir sürü işsiz varken 10-15 maaş alanları dile getirin' tepkisine 'İlk bir haftada keseriz. Tek maaşa düşerler' cevabını verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kırşehir’in Kaman ilçesinde pazar ziyaretinde bulundu. Babacan’la konuşan vatandaşların gündeminde ekonomi vardı.

Yapılan maaş zamlarını "Önce kepçeyle, enflasyonla alıyorlar. Sonra arkasından kaşıkla bir şeyler veriyorlar" sözleriyle değerlendiren Babacan, bir vatandaşın "Ne zaman düzelir" sorusunu "İş başına geldiğimizde Altı ayda kriz ortamı rahatlar. Normalleşir. İki senede de enflasyon tek haneye düşer" diye yanıtladı.

Babacan, vatandaşın "Cumhurbaşkanı’na verdik verdik, ne hale getirdi bizi" sözlerine ise "Artık yoruldu. Müsait bir yerde indireceğiz. Devam edeceğiz" diye karşılık verdi.

‘AVRUPA’DAN GELİYORUM, BU İNSANLARA YAZIK GÜNAH’

Babacan kendisine "Avrupa’dan geliyorum. Bu pahalılık nedir başkanım?" diye soran vatandaşa "Sana da mı pahalı geliyor? ‘Euro’yu bozdurunca ucuz oluyor’ diyorlar. Bir kilo peynir 80 lira" dedi. Vatandaş ise "Bizim için ucuz. Bu insanlara yazık, günah" cevabını verdi.

Akaryakıt fiyatlarına tepki gösteren bir vatandaşın ise arabasının anahtarını çıkartarak "Anahtarı Külliye’ye götürseniz de hediye etseniz. Tayyip ağama verseniz. Bir arabamız var, ona da binemiyoruz" dedi.

‘HÜKÜMET EKONOMİYİ YÖNETEMİYOR’

Bir pazarcı esnafı da durumunu "Bizim maliyetlerimizin yükseldi. Antalya’dan bedava mal yüklüyorum, arabam 15 bin lira yakıyor. Sadece mazot. İşçiliği saymıyorum" diye anlattı. Babacan bunun üzerine "Mazot, dolar arttığı için arttı. Lastik, yağ arttı. Taşıma fiyatı artınca bütün burası artıyor. Bu hükûmet ekonomiyi yönetemiyor" dedi.

‘İLK HAFTA TEK MAAŞA DÜŞERLER’

Vatandaşın "Bir sürü işsiz varken 10-15 maaş alanları dile getirin" isteği üzerine Babacan şunları söyledi: "Anında keseriz. İlk bir haftada keseriz. Tek maaşa düşerler."

Öne Çıkanlar