'Babamızı kaybettik'

'Babamızı kaybettik'
Münir Özkul'un yaşamını yitirmesi hem seyircilerinde hem de birlikte rol aldığı oyuncularda büyük üzüntüye neden oldu.

HABER MERKEZİ- Birçok filmde birlikte rol aldıkları Ayşen Gruda, CNN Türk’e yaptığı açıklamada, "Dünya çapında bir oyuncuyu kaybettik. O iyi bir baba, Adile Naşit iyi bir anne, Şener Şen iyi bir ağabeydi… Biz bir aileydik. Babamızı kaybettik" dedi.

Müjdat Gezen ise "Senaryolarımızın çoğunu Sadık Şendil yazardı. Bakırköy Halkevi’nin hocasıydı. Filmlerde öyle küfürlü sahneler oynamazdık, çünkü Sadık Şendil yazmazdı. Münir abi onun yanında yetişmiş bir ustaydı. Münir abi, Savaş Dinçel, Halit Akçatepe cumartesi akşamları onun evinde buluşurduk" dedi.

Rasim Öztekin de "Tiyatro Münir Özkul’un doğduğu yerdir. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun büyük ustasıydı. Karşısında oynarken bazen oyunculuğu unutup seyirci konumuna düştüğünüz olurdu" diye konuştu. Öztekin, Özkul’dan Ferhan Şensoy’a Şensoy’dan kendisine gelen İsmail Dümbüllü’nün kavuğunun da kendisinden sonra genç bir isme geçeceğini ve geleneğin devam edeceğini söyledi.

Sinema yazarı Atilla Dorsay NTV'ye yaptığı açıklamada Özkul için, 'Ben de önce yaşıtlarım gibi onu 50'li yıllarda tiyatrodan tanıdım. Onu yıllarca çok parlak komedi rollerinde izledik. 1960'lı yıllarda Yeşilçam'da onun oyuculuğunu farketti. Yıllarca Ertem Eğilmez'in himayesinde o büyük ailenin değişmez fertlerinden biri oldu. Bizleri kah güldürdü kah ağlattı. Münir Özkul az sayıda oln hem komedi hem dram oyucularındandı. Yeşilçam'ın devlerinden biriydi" dedi.

Oyuncu Ali Poyrazoğlu, "Uzun zamandır hastalığından dolayı kenara çekilmişti. Bizler onun filmleriyle nefsimizi tatmin ediyorduk. Çok usta, çok yaptığından emin, bilerek, seçerek işini icra eden usta bir adamdı. Zor bir adam olduğu söylenir, ben bir tek 'Lüküs Hayat' filminde beraber çalıştım. H,ç öyle zor bir adam değildi, kaymak gibi, bal gibi bir adamdı. Çok güzel işlere imza attı. Özellikle son dönemde Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin'le Orta Oyuncular'la yaptığı geleneksel tiyatrodan, tuluat tiyatrosundan esinlenerek yapılan tiyatro güzel bir yenileme denemesiydi. Yaptıkları incelenmeli oyunculuk stili çok farklı bir stildi. Kültürlüydü" dedi.

Öne Çıkanlar