Babası aşı karşıtı olan 12 yaşındaki çocuk mahkemeye başvurarak 'aşı olma hakkı' kazandı

Babası aşı karşıtı olan 12 yaşındaki çocuk mahkemeye başvurarak 'aşı olma hakkı' kazandı
Hollanda'da yaşayan 12 yaşındaki bir çocuk, babasının itirazına rağmen, mahkemeye başvurarak COVID-19 aşısı yaptırma izni aldı.

 

Covid-19 aşı tartışmaları devam ederken ilginç gelişmelerden biri de Hollanda’nın Groningen kentinde yaşandı.

Groningen kentinde yaşayan ve büyükannesinin akciğer kanserine yakalanması sebebiyle onun sağlığını riske atmamak için aşı olmak isteyen 12 yaşındaki erkek çocuk, anne ve babası ayrı olduğu için aşı izni konusunda sorun yaşadı. Annesinin izin verdiği fakat babasının aşı ve test konusunda izin vermediği çocuk mahkemeye başvurdu.

MAHKEMEDEN İZİN ALDI

Çocuğuna izin vermeyen baba, aşının yan etkileri ve uzun vadeli sonuçları konusunda endişeli olduğunuifade etti. Bunun üzerine 12 yaşındaki çocuk aşı olabilmek için mahkemeye başvurdu. Groningen Mahkemesi, babanın itirazına rağmen Hollandalı çocuğun aşı olabileceğine yönelik karar verdi.

Mahkemenin yargıcı, çocukların COVID-19 virüsüne yetişkinlere göre daha az oranda ve daha hafif şiddetle yakalandığını fakat virüse yakalanan çocukların uzun süre hasta kalabildiklerini veya akciğerlerinin hastalığın sonuçlarından etkilenebildiği kaydetti. Aşılıların hastalığı başkalarına bulaştırma riskinin aşısızlara nazaran daha az olduğunu söyleyen yargıç, çocuğun seçimini bu sebeple olumlu karşıladığını ifade etti. Hollandalı çocuk, temyiz kararını beklemeden aşı olabilecek.

Öne Çıkanlar