Babası KHK’lı diye yüzde 70 engelli çocuğa aylık verilmedi

Babası KHK’lı diye yüzde 70 engelli çocuğa aylık verilmedi
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 'Yalan dolan kırk yalan' tepkisini gösterdi.

Hatay’da babası KHK’lı olan yüzde 70 engelli çocuğa ‘engelli aylığı’ bağlanmadı, annesi Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsman) başvurdu, ancak red kararı geldi. Ombudsman’a bu durumu soran HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na "başvuru yapılmadı" denildi. Gergerlioğlu, "Yalan dolan kırk yalan" tepkisini gösterdi.

HDP'li Gergerlioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsman) KHK’lı çocuğuna engelli aylığı verilmemesini sorduğunu, kurumun ise bu sorıya "böyle bir başvuru yoktur" şeklinde yanıt verdiğini aktardı. Gergerlioğlu, ailenin yaptığı başvurunun belgesini paylaşarak, "Yalan dolan kırk yalan" diye tepki gösterdi.

Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Yalan dolan kırk yalan. @TRombudsman ! Bütçe görüşmelerinde @TRombudsman ‘a KHK’lının çocuğuna engelli aylığı verilmemesini sormuştum. @TRombudsman da "böyle bir başvuru yoktur" demişti! Ailenin resmî başvurusunu ve RET cevabını milletimizin takdirine sunuyorum!"

https://twitter.com/gergerliogluof/status/1458429464275210250?s=20

Gergerlioğlu’nun medyayla paylaştığı annenin mesajı ise şöyle: "Evet. Yüzde yetmiş engelli çocuğumun 2022 engelli aylığı ödemesinin yapılmaması nedeni ile başvurmuştum. Esim khkli diye vermiyorlardı .Sonuc red geldi."
 

Öne Çıkanlar