Babasının ABD askerlerine teslim ettiği bebek 5 ay sonra ailesine kavuştu

Babasının ABD askerlerine teslim ettiği bebek 5 ay sonra ailesine kavuştu
En son Kabil Havalimanı'nda yaşanan kaos sırasında, babası tarafından Amerikan askerlerine teslim edilirken görüntülenen Afgan bebek, 5 ay sonra ailesine teslim edildi.

Fotoğraflar: Reuters


Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirip başkent Kabil'e girmesinin ardından ülkede büyük bir panik yaşanmış ve insanlar son çare Kabil Havalimanı'na gelip ülkeden kaçmak istemişti. 

O kaos ortamında bir babanın bebeğini ABD askerlerine uzattığı görüntüsü hafızalara kaznımıştı.

Baba Mirza Ali Ahmedi, 19 Ağustos 2021'de, o dönem iki aylık olan Süheyl Ahmedi'yi kalabalıkta ezilmesinden korktuğu için parmaklıkların diğer tarafındaki ABD askeri olduğu düşündüğü kişiye teslim etmişti. Ancak o anda Taliban güçleri kalabalığı ittirince Ahmedi ve ailesi içeri yarım saat geç girmişti.

Bebek bunun ardından bulunamamış, bir görevli, bebeğin ülke dışına çıkartılmış olabileceğini söyleyince aile tahliye uçağına binip ABD'ye gitmişti. Ancak Süheyl bebekten haber alınamadı.

Bebeğin ise daha sonra Kabil Havalimanı'nda bir taksici tarafından bulunduğu ve taksicinin Süheyl'i kendi evladı gibi yetiştirmeye karar verdiği öğrenildi.

Taksici Safi, Süheyl'e kendi evlatları gibi baktıklarını söyledi. 

Bunun üzerine bebeğin babası, Afganistan'daki yakınlarına haber vererek bebeği almalarını istedi. Fakat taksi şoförü, kendi ailesinin de ülkeden tahliye edilmek istediğini söyleyerek bebeği teslim etmedi. Bunun ardından baba Ahmedi'nin kayınpederi Razawi, polislere kaçırma şikayetinde bulundu.

Ardından iki taraf bebeğin teslimi konusunda anlaştı. Taksi şoförü, aileden bebeğe baktığı süre için maddi destek istedi. Ailenin şoföre yaklaşık 100 bin afgani (yaklaşık 13 bin TL) ödemeyi kabul etmesiyle Süheyl bebek teslim alındı.

Bebek dedesine teslim edildi

Kaldıkları askeri tesisten geçen ay ayrılarak Michigan eyaletindeki bir eve yerleşen Ahmedi ve eşi, bebeklerini görüntülü görüşmeyle görünce çok mutlu olduklarını belirtti. Aile, Süheyl'i yakın bir zamanda ABD'ye getirtmeyi istiyor.

Öne Çıkanlar