Babıali TV’nin YouTube kanalına sansür

Babıali TV’nin YouTube kanalına sansür
Erkeğin farklı illerde evleri ve eşleri olabileceğini savunan Ebubekir Sifil'in sözlerini yayınlayıp eleştirien Babıali TV'nin bu sabahki yayını engellendi.

İslamcı yazar ve Yalova Üniversitesi eğitim görevlisi Sifil, tek eşliliği ve resmi nikahı reddederek, erkeğin farklı illerde evi ve eşi olabileceğini savunan bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama kısa zamanda başta sosyal medya olmak üzere tüm iletişim alanlarında kullanılmış ve büyük tepki çekmişti. 

Babıali TV’de, 6 Ocak 2020 günü Mustafa Hoş’un ‘Durum’ programında Sifil’in bu sözlerinin yer aldığı video kullanılmış, söz konusu açıklama eleştirilmişti. Sifil’in girişimiyle bu sabah Babıali TV’nin yayınına sansür geldi. Mustafa Hoş, Zeynel Lüle ve Suat Toktaş’ın günlük yayınları engellendi. Babıali TV ekibi sansürün kaldırılması ve yayına devam edebilmek için girişimde bulundu.

90 GÜN İÇERİK PAYLAŞIM ENGELİ

Edinilen bilgiye göre Babıali Tv’ye ilişkin yayın engellemesi kararı Youtube üzerinden kişilerin yaptığı telif itirazı sonrası geldi. İlk uyarısını Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’a ilişkin, ikincisini ise Ebubekir Sifil’e ilişkin içerikler nedeniyle alan kanalın 90 gün canlı yayın ve içerik paylaşması engellendi.

Ebubekir Sifil yaptığı açıklamada, "Bir adam var, işi gereği çok geziyor. İstanbul, Ankara, Adana, Bursa geziyor adam, işi bu. Bu adamın İstanbul’da da evi var, Ankara’da da evi var. Buralarda gittiği yerlerde evlendiği hanımlar var. Gittiği zaman orada kalıyor. Bunların her biri onun meşru hanımı. Bu adamın evi var, çoluk çocuğu var. Bu bir nikah. Bazen öyle olur ki Ankara’ya 3 ay, 5 ay uğrayamaz. Bu nikahı düşürmez. Meşru bir evlilik bu. Sadece bizim yerleşik hayatımız bir tane evi var, işi orada eşi orada. Bu biraz farklı bir şey. Adamın bir tane evi yok. İşi gereği çok geziyor. Arap ülkelerinden bazılarında bu yaygındır. Bunun mut’a ile hiçbir alakası yok. Bu mut’a nikahıdır diyorlarsa ya bilmiyorlar ya üçkağıt yapıyorlar" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar