Otomobil yüklü gemi Basra Körfezi'nde battı

Otomobil yüklü gemi Basra Körfezi'nde battı
Araba yüklü gemideki 30 kişilik mürettebattan 29’unun kurtarıldığı belirtilirken, 1 kişi için arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği duyuruldu.

Foto: Reuters


Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait 30 kişilik mürettebatı bulunan bir geminin Basra Körfezi'nde kötü hava koşullarından dolayı battığı bildirildi.

Euronews’in aktardığına göre İran devlet televizyonu, batan geminin BAE'ye ait olduğunu duyurdu.

Buşehr Liman ve Denizcilik İdaresi Güvenlik Dairesi Başkanı Hüccet Kevseri, fırtınanın Basra Körfezi'ndeki gemilerin hareketini ve denizcilik faaliyetlerini aksattığını belirterek, "Birleşik Arap Emirliği'ne ait otomobil taşıyan gemi, Basra Körfezi'ndeki şiddetli fırtına nedeniyle Asuliye Limanı'na 30 mil mesafedeyken battı" açıklamasında bulundu. 

MÜRETTEBAT KURTARILDI

İlk olarak can yelekleriyle suda beklediği bildirilen mürettebatın, daha sonra başlatılan çalışmalar sonucu kurtarıldığı aktarıldı. İran haber ajansı IRNA 30 mürettebatın 29’unun kurtarıldığını belirtirken, 1 kişi için arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Bölgede, rüzgarın hızının saatte 70 kilometreye ulaştığı aktarıldı.


Foto: Reuters

NE OLMUŞTU?

Almanya'daki Volkswagen fabrikasından Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) binlerce lüks otomobil taşıyan bir gemi de Atlas Okyanusu'nda batmıştı. Portekiz Hava Kuvvetleri'ne bağlı helikopterler, gemideki 22 mürettebatı batmadan önce kurtarmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar