Bağımsız Kürdistan bizi bölmeyecek miymiş?

Bağımsız Kürdistan bizi bölmeyecek miymiş?
'Casus cinlere inanan paranoidleri Bağımsız Kürdistan fikrine inandıramazsın'

HABER MERKEZİ- Karar Yazarı bugünkü yazısında Bağımsız Kürdistan fikri ve buna yönelik endişeleri köşesine eleştirel bir dille taşıdı. Beki, 'Bağımsız Kürdistanla bizi bölmeyeceklermiş yani' başlıklı yazısına şöyle başladı: " Dün çekinmeden yazdı; "O teoriyi gözden geçirmenin vakti geldi" diyerek, ‘bağımsız Kürdistan’ paranoyasını gözden geçirmeyi teklif ediyor. Sanki yüzyıllık bir paranoyayı düzeltmek mümkünmüş gibi kime, ne anlatıyor Mustafa Karaalioğlu!..."

PARANOİD BOZUKLUK!

Beki, yazısında Mustafa Karaalioğlu'na şöyle seslendi: "İstediğin kadar sağlam argümanların olsun, istediğin kadar somut gerçeklerden hareket et...Paranoid bozukluk yaşayan zihnin gerçeklikle ilişkisi bozulduğundan, senin gerçekçiliğin para etmez arkadaş."

'KÜLAHIMA ANLAT DERLER' 

Beki ağır eleştirilerle dolu yazısını şöyle sürdürdü; "Hezeyanlı bozukluk da denen bu illetten alacağın cevap bellidir. ‘Külahıma anlat sen onu’ der.

‘Oyun içinde oyun var’ der...Senin iyi niyetinden ve sadakatinden şüphelenir ama asla kendisinin gerçekliği sağlıklı değerlendirmiyor olabileceğinden şüphelenmez. Bu konuda kesin inançlıdır. En yakınlarının dahi düşman tarafından ayartıldığını, etrafının kripto ajanlarca sarıldığını, kuşatmaya alındığını, her adımının izlendiğini, dünyanın filan köşesindeki depremle ilgili TV haberinde bile kendisine subliminal mesaj gönderildiğini ve aldığı nefesten bile karşı tarafın haberdar olduğunu düşünür.Bunların hepsine ihtimal verir ama bir tek yanılıyor olabileceğine ihtimal vermez."

GÖKÇEK’İN CASUS CİNLERİ

Hayalen istediğin oyunu bozma gücüne sahip olanların bir güven ve konfor duygusu içinde olduğunu dile getiren Beki, şöyle devam etti: " Misal, CIA’nın emrindeki üç harflilerle Türkiye’ye operasyon çektiğine, istihbarat servislerinin cin istihdam ettiğine inanabilirler. Melih Gökçek’in inandırmışlığı çoktur. Fakat Gökçek’in, Cübbeli Ahmet’in bedduasıyla gittiğine inanmıyorlarsa inanmıyorlardır, çeviremezsin kanaatlerini. Yok eğer Cübbeli’nin nefes kuvvetine inanmışlarsa, o zaman da bedduasını aldığı için Gökçek’in gitmediğine ikna edemezsin onları, uğraşma hiç."

YENEMEZSİN ARKADAŞ

Beki yazısını şu satırlarla noktaladı: "Ama boş umut besliyorsun. Hezeyanlı bozukluğu yenemezsin, paranoyalar çürütülemez inanışlardır arkadaş."

Öne Çıkanlar