Bağımsızlık referandumuna destek veren AKP'li vekiller

Bağımsızlık referandumuna destek veren AKP'li vekiller
Güngör Mengi bazı AKP'li milletvekillerinin bağımsız Kürdistan referandumuna destek verdiğini ileri sürdü

GÜNCEL - 25 Eylül'de yapılacağı duyurulan Kürdistan bağımsızlık referandumunda iptal ya da erteleme olmayacağı ortya çıkınca, referandum köşe yazılarının en önemli maddelerinden biri oldu. Bazı yazarlar Türkiye'nin bağımsız Kürdistan'a karşı savaş açabileceğini ileri sürdü.

Vatan Gazetesi'nden Güngör Mengi de bu ihtimali dillendirenleden biri. Mengi, 'Savaşa mı gireceğiz?' başlıklı yazısında bazı AKP'li vekillerin referanduma destek verdiğini de iddia etti.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

"Ak Parti Milletvekilleri arasında Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay gibi Barzani’nin "bağımsızlık referandumuna tam destek verenler" var. Örneğin; Ensarioğlu, tehdidi bilmiyormuş gibi "Türkiye’ye karşı bir tehdit, tehlike oluşturmadığı sürece herkese düşen Kürdistan halkının tercihine destek vermektir" dedi.

Bu desteklere bir itiraz duyulmadı. ABD ile Rusya’nın "Türkiye Afrin, Menbiç ve Rakka’ya girmesin diye" askerlerini girişlere yığdıkları görüldü, yaşandı. MGK ve Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak karar ne olur bilmiyoruz ancak eğer "Irak ve Suriye’ye askeri müdahale" kararı çıkarsa, işin içinde ABD, Rusya ve İsrail olduğuna göre bu ülkelerle de savaşacak mıyız, bunu iyi düşünmek gerekir.

Türkiye’yi iki ayrı ülkede harekat yapmaya zorlayacak bir gelişmenin sonunda Güneydoğu’nun, sınırlarımızın savaş havasına girmesi ve beklenmedik başka gelişmelere yol açması ihtimali tüm detaylarıyla hesaplanmalıdır. Dediğim gibi çok zor ve tüm dikkatimizi bu konuya yoğunlaştıracağımız bir süreçteyiz!"

Yazının tamamı ....
 

Öne Çıkanlar