Bahçeli: İdlib'de gözlem noktalarımız ateş altında, hani Soçi Mutabakatı?

Bahçeli: İdlib'de gözlem noktalarımız ateş altında, hani Soçi Mutabakatı?
Darbe iddiaları olduğunu söyleyen Bahçeli, 'Darbe demek karanlık demektir, iç çatışma demektir. Darbeye heves edenlerin hevesleri kursaklarında değil mezarlarında kalacaktır' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan Meclis grup toplantısında konuştu.

İdlib'de yaşananlar konusunda Rusya'ya sert eleştirilerde bulunan  MHP lideri, darbe iddialarına değindi. Bahçeli "Darbeye teşebbüs eden şerefsizler muvaffak olamayacaklar" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

"-Aklını kullanmayan topumların geçmişle gelecek arasında bağ kuramayacağına inanırız. Siyaset akıl işidir, devlet yönetmek ahlak üzerine kurulmalıdır. Karambole teslim olmuş toplumsal şarambole devrilmeye mahkumdur. Akılsız kişi bir avuç balçık gibidir.

Türkiye'nin içine çekilmek istendiği yere adaletin şuuruyla müdahale etmek başlıca görevimizdir.  Çözümü güç meselelerin çözümü irade ve inanç gösterilirse mutlaka bulunacaktır. Yeter ki yenilgi ve yorgunluk hisleri devredilsin. Ülkemiz çok cepheli, etkili, yönlü bir mücadelenin tam ortasındadır. Türkiye bir yandan sınır ötesinde, bir yandan da sınır içinde bir direniş halindedir. Kıran, kapan operasyonları devletin demir yumruğunu göstermiştir."

İDLİB: DÖRT GÖZLEM NOKTAMIZ ATEŞ ALTINDA, HANİ SOÇİ MUTABAKATI?

"Kuşkusuz hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yoktur. İblis'in mesai yaptığı İdlib ateş çemberine alınımıştır. 

Parklarda oyun oynaması gereken çocuklar soğuktan tir tir titrerken içecek suya, bir lokma ekmeğe muhtaç kalmışlardır. Türkiye yeterince sorumluluğunu yerine getirmiştir. Esad kendi ülkesinin kanını akıtmakta, canını almaktadır. 

‘Suriye’de ne işiniz var’ diyen küresel şer odaklarına verilecek cevabımız vardır. Türkiye’nin neden Suriye’de ya da Libya’da olduğunu sorgulayan küresel güçlere, ‘Sizin orada ne işiniz var’ demek doğal hakkımızdır. Cani Esad önüne kattığı savunmasız insanları Türkiye'ye doğru boşaltıyor. İdlib'de can pazarı yaşanıyor. Altını kalın bir şekilde çizmek isterim ki Esad koltuğundan inmeden barış mumla aranacaktır. Dört gözlem noktamız ateş altındadır, diğerleri de tehdit edilmektedir. Hani Soçi Mutabakatı? Nereye gitti heyetler arası görüşmeler?"

RUSYA'YA YÖNELİK SERT İFADELER

"İdlib tıpkı mayın tarlasına dönmüştür. Rusya ilk önce Esad'ın yüzüne sıçrayan sonra kendi ellerine bulaşan kanı temizlemelidir. Rusya'yı hiçbir maske artık gizleyemez. Rusya önce Esad'ın yüzüne sıçrayan, sonra kendisine bulaşan kanı temizlemelidir. Biz Rusya'yı 93 harbinden, 1945'te Boğazlar üzerindeki taleplerinden biliriz. Rusya'yı artık hiçbir maske gizleyemez.

Sıkacağımız eli de atacağımız yumruğu da açıkça yaparız, adam gibi yaparız. Nasıl görünüyorsak, öyle muamele ederiz. Geçen hafta yaptığımız açıklamalar yüzünden Rusyta Dışişleri Bakanlığı 13 Şubat 2020'de şahsıma açıklama yazmıştır.  Allah şahit biz bu hesabı faillerinden mutlaka sorarız. Yanlışa yanlış demekten çekinmeyiz. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasını aynen kendilerine iade ederiz. Rusya Esad'ın hamisidir. Suriye'nin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü isteyen sadece Türkiye'dir. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur."

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

"Kahraman Türk askeri çarpışırken, televizyon ekranlarından yapılan açıklamalar fiilen düşman sevindiren hareketlerdir.

Biz İdlib'deysek bu Anadolu'nun savunulması içindir. Sayın Kılıçdaroğlu söyler misin, İdlib'de sıkışanlar kimlerdir."

YENİ DARBE İDDİASI: HERKESE ÇAĞRI YAPTI

"Darbe iddiaları maalesef herkesin diline düşmüştür. Herkese çağrım şudur; ön yargıları bir kenara bırakalım. Çözemediğimiz sorunları derin dondurucuya koyalım. Sığınacak, gidecek başka bir yer yoktur. Darbeyi aklından geçiren varsa bu şerefsiz tehdit muvaffak olamayacaktır. Darbe demek karanlık demektir, iç çatışma demektir. Darbeye heves edenlerin hevesleri kursaklarında değil mezarlarında kalacaktır. Darbeye göz kırpanların cani Esad'dan farkı olmayacaktır.  MHP herkesi ortak akılda buluşmaya, kucaklaşmaya davet etmektedir."

İYİ PARTİ'DEKİ İSTİFALARI DEĞERLENDİRDİ

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin "İYİ Parti'den istifalar var. Bu istifaların son olacağını öngörüyor musunuz? Daha önce 'MHP'nin kapısı açık' çağırınız olmuştu. Hala o kapı açık mı?" sorusuna yanıt veren Bahçeli, "MHP'nin Türk milletini kucaklamakta kapısı her zaman açıktır. Her defasında söylüyoruz; milletimizle kucaklaşmak istiyoruz. Ancak Türkiye'nin siyasi istikrara, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemde hiçbir siyasi partide istikrarsızlık söz konusu olmamalıdır. Bunlara dikkat etmek lazım. Bir tarafta yeni parti kuruluşları tartışması var, bir tarafta FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması var, bir tarafta da siyasi partileri karıştırmak isteyen zihniyetler var. İYİ Parti iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar" dedi. 

Öne Çıkanlar