Bahçeli: Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır

Bahçeli: Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yeni anayasa ve parlamenter sisteme ilişkin konuştu. CHP ve İYİ Parti'ye anayasa çağrısında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında 23 Nisan’a değinerek , "İlk meclis tarih sahnesindeki yerini aldı. Seçimlerle belirlenmiş mebuslar Ankara'da toplandı. İşgale, istilaya, ihanete karşı ilk Meclis'in eşsiz iradesiyle direnilmiştir. Milli iradenin özlemlerinden kopmamıştır. Dünya üzerinde zillete ve zulme savaş açan ikinci bir millet o güne kadar görülmemiştir. İlk meclis zaferden zafere koşarak düşmanı söküp atmıştır. İlk meclis zalimlere karşı milletin aklıdır" dedi.

Meclis’e gelen fezlekelerle ilgili de çağrıda bulunan Bahçeli, bir an önce TBMM'de karara bağlanmasını isterken yeni anayasaya ilişkin "Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır" ifadesini kullandı. Bahçeli'nin gündeminde akıbeti muhalefet partileri tarafından sorulan Merkez Bankası rezervlerinden eriyen '128 milyar dolar nerede' sorusuda vardı. Bahçeli, muhalefet partilerine 'Utanmazlar' diye seslendi.

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

TBMM'de biriken fezlekelerin bir an önce görüşülerek karara bağlanması terörle mücadeleyi kamçılayıcı görev üstlenecektir. TBMM'nin irade ve egemenliği temsil kurumudur. Milletin önünde ve üstünde bir güç yoktur. Hiçbir bölücü odağın, hiçbir menfur oluşumun, hiçbir hain örgüt uzantısının gazi Meclis'te yeri olamaz. Her fikre cevaz vardır ama bölücülüğe, bölünmeye izin yoktur.

CHP VE İYİ PARTİ’YE YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Herkes ittifakla darbe anayasasının rahatsızlığını dile getirmekte yeni bir Anayasa'nın yazılması gerektiğine vurgu yapmaktadır. O halde bazı siyasi  zihniyetlerin sudan sebeplerle oyun bozanlık yapmaları hem nalını hem mıhına vurmaları tutarsızlık ve samimiyetsizlik değil de nedir? 

PKK uzantılarıyla anayasa masası kurup taslak metin hazırlayan CHP ve İP'in milli ihtiyaca dönen meşru anayasa hazırlık sürecinde bigane kalması hangi anlayışın hangi ahlakın ürünüdür? Üstelik anayasa meselesini güçlendirilmiş parlamenter sitem teklifiyle işin başından itibaren baltalama çabası yanlış değil midir? Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır. Yönetim hayatımızda müstesna bir reform yapılmış tarihi müktesebatımıza uygun milli özlemlerle uyumlu bir sistem uygulama safhasına geçmiştir.  Türk tipi başkanlık modeline abuk sabuk gayelerle hatta tam bir gafillik numunesiyle karşı çıkmak eğer cehalet değilse biliniz ki iş birlikçilik ve ilkesizliktir.  Bayatlamış taktiklere baygın telakkilere karnımız toktur. Bunları kabulümüz söz konusu değildir. 

MHP yeni anaysa vizyonunu kavramış ve kararlılıkla çalışmaya koyulmuştur. Allah'ın izniyle çalışmalarımız nihayete erecek ortak akılla ve cumhur ittifakının ortak iradesiyle milletimizin varlığına müstehak bir anaysa hazırlık süreci inşallah tamamlanmış olacaktır. CHP'ye sesleniyorum gelin bu sürece siz de destek verin. İP'de sesleniyorum gelin bu onurun içinde siz de yer alın. El birliği yapalım, darbe anayasasından aziz milletimizi kurtaralım, istikbalin rotasını çizecek yeni bir sayfa açalım. 

Ukrayna ve Rusya arasında çıkacak muhtemel bir savaşın diğer taraf ülkelerin müdahalesiyle yaygınlaşması nihai olarak huzur ve barış denizi olan Karadeniz’in kana boyanması kuşkusuz felakettir. Kuzeyimizde bunlar yaşanıyorken Akdeniz’de Yunanistan çarpık bir plan ve çirkin bir senaryo dahilinde tahrik kampanyasını yoğunlaştırmaktadır. Yunanistan Dışişleri Bakanının Türkiye ziyareti esnasında yayımlanan navtes ile Girit’in güney doğusunda bir Fransa araştırma gemisi ve refakatçisi Yunan savaş gemisi kıta sahanlığımıza tecavüz etmiştir. Yunanistan dışişleri bakanının Türk dışişleri bakanı ile ortak basın toplantısında sergilediği nezaketsiz mesnetsiz kaba ve gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan suçlayıcı ifadesi Türkiye’ye kriz çıkarmak için özel olarak gönderildiğine işaret etmiştir. Densizin ağzının payını veren gevşeyen ayarlarını sıkıştıran Çavuşoğlu’na huzurlarınızda yürekten tebrik ediyorum. Basın toplantısı öncesi Çavuşoğlu’na mevkidaşının anladığı dilden konuşması hususunda talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı sunuyorum. Anlaşılan Türkiye’nin Akdeniz’de meşgul edilmesi planlanmaktadır. Bize göre buradaki hedef Rusya ve Ukrayna gerilimindeki sağlam duruşumuzu bozmak doğu ve batı arasındaki dengeli tutumumuzu budayarak bir tercihe zorlamaktır. 

4 Nisan bildirisinin deniz kuvvetlerimizi töhmet altında bırakması ahlaksız bir tertiptir. Yargıtay Eski Başkanı Sami Selçuk'un 4 Nisan bildirisinin mertçe kaleme alındığını açıklaması ise tam manasıyla namertliktir. Emekli amirallerin bildirisini anayasal hak gören cunta sevdalıları neyin öz hazırlığıyla tembihlenmişlerdir.

128 MİLYAR DOLAR TARTIŞMASI

Bre utanmazlar, 128 milyar doları bırakın da, 104 emekli amiralin 4 Nisan bildirisinin hesabını verin. Çünkü alayınız işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında, peki siz neredesiniz?

KIBRIS’TAKİ KURAN KURSLARI KARARI

Yunanistan’ın tahammül sınırlarını zorlayan tacizleri sürerken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin Kuran Kurslarının laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle kapatması Rumların değirmenine su taşıyan kepazeliktir. Bu mahkemeye nüfuz eden bağnazlığın ne laiklikle, ne de din ve inanç hürriyetiyle alakası vardır.

Kuran-ı Kerim’in öğretilmesinin neresi laikliğe aykırıdır? Allah kelamına yönelik bu saygısızlığın, bu nefretin neresinde laiklik vardır? Anayasa Mahkemeleri her yerde çıbanbaşı, her yerde sorun kaynağıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin bu ilkel kararından dönmesi inancımıza ve insanlık onuruna saygının bir gereğidir. "

Öne Çıkanlar