Bahçeli'den operasyon çağrısı: HDP'yi Meclis'te görmeye tahammül edemiyoruz

Bahçeli'den operasyon çağrısı: HDP'yi Meclis'te görmeye tahammül edemiyoruz
Anayasa Mahkemesi'ne çağrı yapan Bahçeli, HDP'nin kapatılmasını, vekillerin dokunulmazlık dosyalarının bir an önce görüşülmesini istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık Meclis olağan grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin açıklamalarına muhalefete yönelik 'operasyon' çağrısı damga vurdu.

Meclis'in üçüncü büyük partisi HDP'yi siyasette görmeye tahammül edemediklerini belirterek gündeme oturan Bahçeli, Meclis Karma Komisyonu'nda bekletilen ve Genel Kurul'a sevk edilen muhalefet vekillerinin dokunulmazlık dosyalarının 'bir an önce' görüşülmesini istedi. MHP lideri Bahçeli, partilerine yönelik "Kürt düşmanı" eleştirisi yapanlara da konuşmasında ağır hakaretlerde bulundu, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'özel teftişi' üzerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef aldı ve Türkiye'de hekimlerin dünya çapında saygın meslek örgütü olan Türk Tabipleri Birliği'nin de kapatılması için hükümet ortağı AKP'ye çağrı yaptı. 

Partisinin grup toplantısına "8 Ocak 2022 Cumartesi günü Akçakale'de PKK'lı teröristlerce tuzaklanmış EYP'nin bir askeri aracımızın geçişi sırasından infilak etmesinde 3 askerimiz şehit olmuş, 1 askerimiz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerimize şifalar diliyorum" sözleriyle başlayan Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

'HDP'Yİ SİYASETTE BİR SANİYE BİLE GÖRMEYE TAHAMMÜL EDEMİYORUZ' 

"Sınırlarımızda, dağlarda, belediyelerde, bürokraside ve Meclis'ten teröristleri temizlemedikçe rahat bulamayız. Ellerinde hançer ile arkamızdan dolaşan alçakları tasfiye süreciyle berhava etme mecburiyeti omuzlarımızdadır. Biz TBMM'de terörist istemiyoruz. HDP'yi siyaset alanında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin görevini yapmasını bekliyoruz. TBMM'de bulunması züldür, zulümdür, zillettir. Dokunulmazlığının kaldırılması derhal gerçekleşmelidir.

Geçtiğimiz cumartesi günü 3 kahramanımızın şahadeti neticesinde taziye mesajları paylaşılmıştır. CHP Genel Başkanı'nın taziye mesajına dikkat buyurunuz. Patlayan nedir belli değil, patlatan kimlerdir açık ve net değil. PKK'ya, YPG'ye laf yoktur. Bir yandan bu kadar yok ortadayken diğer yanda bölücülerle iş birliği, terörle ittifak vardır, ağız birliği vardır, vatan hainleriyle irtibat vardır. HDP'yi küstürmemek için 40 dereden su taşıyanlar samimiyet fukarasıdır. Zira her şey gün gibi meydandadır. Bu korkakça tutum Firavun siyasetidir. Şehitlerimizin hakkını bölücü teröristler kadar ağızlarına alamayanların ne yatacak ne kaçacak yerleri kalmıştır."

‘KILIÇDAROĞLU DİADER YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ MÜ?’

"Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde devam eden teftiş sürecinde görevli müfettişlere ateş püskürüyor. DİADER referansıyla işe alınanların destekçisi Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bize Saray'ın sözcüsü diyen Kılıçdaroğlu, Kandil'in tedarikçisidir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kılıçdaroğlu'nun adı geçiyor mu geçmiyor mu? Bu zat DİADER yöneticileriyle toplantı yaptı mı yapmadı mı? Yalan söylemek vicdanı müebbete mahkum eden suçtur."

‘DOKUNULMAZLIK DOSYALARI BİR AN EVVEL GÖRÜŞÜLSÜN’

"Devletimize ve hükümetimize sonuna kadar güveniyorum, dağ gibi arkalarında durduğumuzu tekraren vurguluyorum" ifadelerini kullanan Bahçeli, devamında milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarına ilişkin şunları söyledi:

"TBMM Karma Komisyonu’nda bekletilen veya Genel Kurul’a sevk edilen dokunulmazlık dosyalarının bir an evvel görüşülüp gereğinin yapılmasını, hukuk ve demokrasi namusunun müdafaası açısından zorunlu addediyorum.

Türkiye terörün belini kırdıktan sonra ekonomik olarak sıçrayacak, milli kardeşlik alanında gücüne güç katacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi’ni Kürt düşmanı göstermeye gayret eden sicili lekeli şerefsizlere diyorum ki; bizim Kürt kökenli kardeşlerimize duyduğumuz muhabbet ve hürmet sizin tasavvur sınırlarınızın alamayacağı kadar derindir. Türk ile Kürt ezeli ve ebedi kardeştir, Türk milletinin mensuplarıdır, bozguncular kalleştir, kahpedir. Kucaklaşmanın adresi olarak MHP’yi, Cumhur İttifakı olarak görüyor, buna inanıyoruz. Bizim yüreğimizde herkese yetecek kadar sevgi var. Herkese kucağımız açıktır."

KAZAKİSTAN’DAKİ OLAYLAR

Kazakistan’da zamlara karşı yapılan eylemlere dair de konuşan Bahçeli "2 Ocak Pazar gününden itibaren Kazakistan'da yaşanan olayların iç kargaşanın yalnızca LPG zamlarıyla açıklanması basit ve kolaycı yaklaşımdır. Bize göre, mağdur kesimlerin hak arayışı da değildir. Küresel ekonominin, küresel siyasi mücadelenin ana mihveridir. Stratejik değeri üst düzeydedir" yorumunda bulundu.

"Bu ülkede hükümet istifa etmiş, Nazarbayev Güvenlik Konseyi'nden ayrılmak zorunda kalmıştır. Kazakistan'da devlet kanunsuz göstericilere direnmiştir. 21. yüzyılın ikinci çeyreğinde Ortadoğu'dan Orta Asya'ya sonu gelmez çatışmaların planlandığı anlaşılmaktadır" ifadelerini kullanan Bahçeli, devamında şöyle konuştu: "Yeni bir renkli devrim kuşağı oluşturma çabası budur. Latin Amerika, Balkanlar'da yapılmak istenen budur. Toplumların siyasi ve ekonomik talepleri dış güçlerin vasıtasıyla silaha dönüştürülmekte, beliren namlu ise kendi devletlerine, kendi bağımsızlıklarına çevrilmektedir."

DÜNYA GENELİNDEKİ OLAYLARI ‘2023 HEDEFLERİNE’ YÖNELİK BİR ‘HAMLE’ OLARAK NİTELEDİ

"Demokrasi bu süreçte en çok istismar edilen kavramdır. 2. Dünya Savaşı ertesinde kurulan dünya düzeni sarsılmaktadır. Bloklar arasındaki fay hatları çatlamaktadır. Salgın sonrası başka bir dünyanın hedeflendiği açıkça görülecektir. Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda yürüyüşü devam ettikçe, pek çok hamleler vuku bulmaktadır.

Bize kalırsa Kazakistan'daki gösterilerde FETÖ parmağını araştırmak elzemdir. Bu örgütün nasıl maşa gibi kullanıldığını bilen ülke Türkiye'dir. Sorun sadece Kazakistan'ın değil, Türküm diyen herkesin sorunudur. Kardeşimiz zordaysa onun yanında durmak, onunla dayanışma içine girmek milli itibarımızın şüphe götürmez gerçeğidir. Bu Kazakistan'da olan yarın Türkiye'de denenmek istenecektir."

BİNLERCE HEKİMİN MESLEK ÖRGÜTÜNÜN KAPATILMASINI İSTEDİ

MHP lideri konuşmasının sonunda, binlerce doktorun saygın meslek örgütü olan Türk Tabipleri Birliği'ni hedef aldı. Yerli aşı TURKOVAC'ın bilimsel analizlerine ilişkin kaygılarını açıklamasına tepki gösteren Bahçeli, TTB'nin kapatılmasını istedi. Bahçeli'nin TTB'yi hedef alan sözleri şöyle: 

"Türk Tabipleri Birliği isimli tıbbın yüz karası örgüt Türkiye'yi kötülemekten başka bir işe yaramadığını defalarca ispat etmiştir. Acil kullanım onayı alan, TURKOVAC aşısının Faz-1, Faz-2, Faz-3 çalışmalarının olmadığını iddia eden bu örgüt koronavirüsün Omicron varyantı gibidir. Ülkesine bu kadar yabancılaşan, böylesi bir meslek örgütünün halen faaliyetlerine devam ediyor olması esef vericidir. TURKOCAC'ın 3 faz çalışmasının yapılmasına rağmen bunu inkar etmek düpedüz yalancılıktır. Türk Tabipler Birliği bugün değilse ne zaman kapatılacaktır?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar