Bahçeli, BM'nin dünya bayramı ilan ettiği Newroz'a 'Türk bayramı' dedi

Bahçeli, BM'nin dünya bayramı ilan ettiği Newroz'a 'Türk bayramı' dedi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm Mezopotamya ve Ortadoğu halklarının 3 bin yıldır kutladığı Newrozu, ırkçı ifadelerle 'Türk bayramı' olduğunu iddia etti.

HABER MERKEZİ - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm Mezopotamya, Ortadoğu, Kafkasya ve Balkan halkları tarafından üç bin yıldır kutlanan ve 2010’da Birleşmiş Milletler tarafından dünya bayramı ilan edilen, Newroz'u Turan bayramı olduğunu iddia etti.

Bahçeli, BM'nin '21 Mart Dünya Newroz Günü' için yayınladığı mesajda "Nevruz Türk’tür, Turan’dır, hedeftir ve Türk’ün Bahar Bayramı’dır." gibi ırkçı ifadeler kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı kardeşlikle başlayıp ırkçı ifadelerle devam eden Newroz mesajı şöyle:

"Nevruz yeni bir gün olduğu kadar, baharın uyanış müjdesi, barış ve kardeşliğin diriliş mevsimidir. Aynı zamanda Türk-İslam alemini kuşatan binlerce yıllık kutlu bir geleneğin, birlik ve kardeşlik meşalesinin simgesidir. Nevruz huzura açılan kapı, canlanıp yeşillenen doğanın adı, sevinç ve coşkunun miladıdır. Nevruz Türk’ün Bahar Bayramı’dır. Böylesi bir bayramı hain emellere alet etmek isteyenlere elbette fırsat verilmemeli, bin yıllık kardeşlik çınarını zedelemek isteyen mihrak ve karanlık heveslere göz açtırılmamalıdır."

Öne Çıkanlar