Bahçeli, Kaftancıoğlu ve Aynur Doğan üzerinden Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı

Bahçeli, Kaftancıoğlu ve Aynur Doğan üzerinden Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı
Bahçeli, Kaftancıoğlu ile ilgili Yargıtay kararına ilişkin 'Türk yargısı hükmünü vermiş, konu kapanmıştır. Siyaset yolu kapanmış, siyaset yasağıyla tasfiye olduğu netleşmiştir' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Bahçeli, "CHP Genel Başkanı, bize açık açık söylemelidir. Türk Devleti'ne seri katil iftirasının yanında mıdır, karşısında mıdır? Sayın Kılıçdaroğlu, susma, saklanma, devlete seri katil demek namertliktir diyecek dirayeti göster. Yaparsan eyvallah, yapmazsan bu ihanete, bu suça sen de ortak sayılırsın. Şerefsiz bühtanın sen de faili olmaktan kurtulamazsın" diye konuştu.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Konuşmasına muhalefeti hedef alarak başlayan Bahçeli, Canan Kaftancıoğlu ve sanatçı Aynur Doğan üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Kaftancıoğlu için siyaset yolunun kapandığını söyleyen Bahçeli, "Siyaset suçun ve suçlunun himaye edileceği alan olamaz. Kim suç işlemişse bunun bedeline katlanmak zorundadır" dedi. İsim vermeden Aynur Doğan'ı da hedef alan Bahçeli, "Bebek katili posteri altında şarkılı, türkülü sözde sanatçılara sahip çıkmak zulmün ta kendisidir. Zulüm devlete katil demektir, zalim ise buna ses çıkarmayan alçaktır. Sayın Kılıçdaroğlu zalimi görmek istersen, zulme tanık olmayı düşünürsen Türkiye düşmanlarıyla çektirdiğin aile fotoğrafına, bölücü emellerine, aldığın talimatlara dikkatle bakman yeterlidir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'mizin büyümesinden, gelişmesinden rahatsız olanların nasıl bir zillete düştüğü fazla söze hacet bırakmayacak şekilde ortadadır. Her icraata kulp takanlar kafalarına fitne külahı geçirenlerdir. Bir yanda eser ve millet siyaseti devamlı serpilirken diğer yanda iftira ve yalan siyaseti gittikçe derinlik kazanmaktadır. Her atılıma, her yatırıma leke sürmek için fırsat kollayanların basiretleri kapanmıştır. Türkiye hak ettiği seviyelere aşama aşama ulaşmaktadır. Zorlu şartlara rağmen ülkemiz dev bir şantiye görüntüsündedir. Ekonomik büyüme yolunda atılan sağlam adımlar umutlarımızı kamçılamaktadır.

14 Mayıs 2022 Cumartesi günü, muazzam bir yatırımın açılışına tanıklık ettik. Rize-Artvin Havalimanı vuslatın sıcaklığını, uzakları yakın ederek takviye edecektir. Bu havalimanı Doğu-Batı üzerinde bir geçiş köprüsü olarak sivrilmiştir. Dedeleri karadan gemi yürüten bir milletin, şanlı ve şerefli mazimizin zincirleme devam ettiğinin göstergesidir. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı'nın hayırlı olmasını diliyorum. Başta sayın Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Düzenlenen törene katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e de gönülden teşekkür ediyorum.

'TEMELSİZ SIZLANMALAR MAKUL DEĞİLDİR'

Yapılan her icraati eleştirenler olsa da, ülkemizde yollar, köprüler, havaalanları yapılmaktadır. Ekonomik büyüme için sağduyulu adımlar atılmaktadır. İnanıyorum ki pazarda, markette ve diğer alanlarda insanımızın refahını koruyacak, fiyat artışlarının önüne geçilecektir. Milletimizin haklı gururunun paylaşmaktan saklananlar siyasetin sevimsiz tarafıdır. Sevincimiz aynı değilse acımız nasıl aynı olacaktır. Türkiye'ye dev eseler kazandırmanın neresi yanlıştır. MHP olarak yerli ve yabancı husumet odaklarına, ülkesinin gelişmesine tahammülsüz bir muhalefet anlayışını sakat buluyoruz. Taş üstüne taş koyan kim olursa olsun şükran duymak, hem insanı hem de vatandaşlık görevimizdir. Temelsiz sızlanmalar makul değildir. Siyaset ve ekonomide zorlu şartlara rağmen ülkemiz dev bir şantiye görüntüsündedir.

'CHP İSTANBUL İL BAŞKANI İÇİN SİYASET YOLU KAPANMIŞTIR'

Bizim doğrudan muhatabımız kriminal vaka haline gelmiş il başkanı değildir. Türk yargısı hükmünü vermiş, bu konu kapanmıştır. CHP'nin İstanbul İl Başkanı özellikle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmiş, Türkiye Cumhuriyeti'ne seri katil demiş, Cumhurbaşkanına hakaret ederek suç işlemiştir. Zanlının 3 ayrı suçtan aldığı hapis cezaları, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanmıştır. CHP karar açıklanır açıklanmaz şov sahnesine çıktı. İstanbul'a bir kez daha yalın ayak yürür diye bekliyorduk ama buna cesaret edemedi. CHP İstanbul İl Başkanı suç işlemiştir.

CHP Genel Başkanı söylemelidir; Türk devletine seri katil iftirasının yanında mıdır, karşısında mıdır? Sayın KılıçdaroğluKılıçdaroğlu susma, sinme, saklanma devlete seri katil demek lanetliktir deme dirayetini göster. Bu şerefsiz bühtanın faili olmaktan kurtulamazsın.

Bebek katili posteri altında şarkılı, türkülü sözde sanatçılara sahip çıkmak zulmün ta kendisidir. Zulüm devlete katil demektir, zalim ise buna ses çıkarmayan alçaktır. Sayın Kılıçdaroğlu zalimi görmek istersen, zulme tanık olmayı düşünürsen Türkiye düşmanlarıyla çektirdiğin aile fotoğrafına, bölücü emellerine, aldığın talimatlara dikkatle bakman yeterlidir. CHP'nin İstanbul İl Başkanı için siyaset yolu kapanmış, siyaset yasağıyla tasfiye olduğu netleşmiştir. Siyaset suçun ve suçlunun himaye edileceği alan olamaz. Kim suç işlemişse bunun bedeline katlanmak zorundadır.

Tunceli'de HDP milletvekilinin polise taş atması da suçtur. Askerimize, polisimize uzanan eller kırılmalı, uzanan diller koparılmalıdır. Herkes haddini bilsin, hukukun sınırlarını zorlamaya asla heves etmesin, bunu aklından dahi geçirmesin. Bu devlet sokakta bulunmadı, hiçbir vatan evladı zillete boyun eğmeyecektir.

EYLÜL'DE SİYASİ ÇALIŞMALARIMIZIN ÜÇÜNCÜ ETABINA GEÇECEĞİZ'

MHP bu şuurla, bu inanışla 2023 yılının Haziran ayında yapılacak seçime hazırlanmaktadır. Hainlere Türkiye'yi bırakmayacağız. Ne efendi olacağız ne de uşak. Eylül'de siyasi çalışmalarımızın üçüncü etabına geçmiş olacağız. Şu anda da çalışan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunların karşılığını muhakkak göreceğiz.

'FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İN NATO KARARI YERSİZ VE GEREKSİZ'

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma ortamının tehdit yaratan gelişmelere fırsat sağladığı biliniyor. Bilhassa ABD'nin öncülük yaptığı Batı bloğunun da dahil olduğu, üçüncü dünya savaşı provası yapılmaya çalışılmaktadır. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyesi olması konusunun tartışmaya açılması krizi büyütmektedir. Ukrayna'da savaş sürüyorken Rusya'yı daha da kışkırtmak dünya barışını hedefleyen bir strateji değildir. Bu iki ülkenin NATO'ya girme sürecinin bize göre üç ayaklı sakıncası vardır. İlk olarak, Rusya kışkırtılmış olacaktır. Savaşın büyüme ve coğrafi olarak genişleme ihtimali söz konusudur. İkinci olarak, bu ülkelerin Türkiye düşmanlarını kucakladığı bilinmektedir. Bize masal anlatmasınlar. Viking mantığı vandal mantığıdır. Terör örgütlerine verilen destekleri düşünürsek onlarla nasıl bir güvenlik birliği içinde bulunalım! Onlara nasıl itibar edelim! Finlandiya ve İsveç'in bekleme odasına alınması en makul seçenektir. Üçüncü olarak, Batı Avrupa'ya yüklenen ağırlık Doğu'ya kaldırılacaktır. MHP, bu üyelik tartışmasına olumsuz bakmaktadır. NATO'nun genişleyici politikasına girmesi konusunda tavrımız bellidir. Ukrayna savaşı bitmeden, ateşkes barışımı tesis edilmeden, NATO'ya yeni üye katılımı güven ortamını bozacak, var olan değerleri ezecek, Rusya'yı daha provokatif bir tavra itecektir. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini zamansız, yersiz ve gereksiz olarak değerlendirmekte ve soğuk bakmaktayız."

Öne Çıkanlar