Bahçeli: Afişin önünde poz vermesi meydan okumaktır, hesap soracağız

Bahçeli: Afişin önünde poz vermesi meydan okumaktır, hesap soracağız
Elazığ'da asılan afişlere sahip çıkan Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun afişlerin önünde poz vermesini küstahlık meydan okuma olarak değerlendirdi "hesap soracağız" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Erzurum'da düzenlediği  "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" adlı açık hava toplantıları kapsamında konuştu. 

Geçen hafta, Elazığ ziyareti öncesinde partisinin afişlerinin kaldırılıp, yerine kennisini hedef alan afişleri ifşa etmesi ve bu afişlerin önünde çektirdiği fotoğraflarla yaptığı paylaşımlar nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Bahçeli, afişlerde yazılanların doğru olduğunu iddiiA etti ve Kılıçdaroğlu'ndan hesap soracaklarını söyledi: 

"Gakkoşlar Elazığ’a giden Kılıçdaroğlu’na ders verdi. KılıçdaroğU'lunun 'Demirtaş ile Osman Kavala serbest kalsın' sözü cümle aleme gösterildi. CHP'li bir milletvekilinin utanmadan 'Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım ediyor' sözleri de pankartlara yansıdı. Bu pankartların hepsi doğru hatta daha fazlası vardır. Kılıçdaroğlu’nun sözleri hakaret içerikli bir iftiradır. Kılıçdaroğlu, afişin önünde poz verip 'barışacağız' demesi, tüm Türkiye'ye meydan okuma küstahlığıdır. Senin madalya takacağın, PKK'ya müzakere teklifi olarak görülmeyecek midir? Eğer kalbi kırık birisi varsa onlar şehit analarıdır. Kılıçdaroğlu kimi kandırıyorsun, herkesi kör ve ahmak mı sanıyorsunuz? Bu fotoğraf vatan haini Demirtaş'a 'seninleyim' mesajıdır. Zamanı geldiğinde hesabı sorulacaktır."

BAHÇELİ: EY KILIÇDAROĞLU, KİMLERE MESAJ YOLLUYORSUN? 

Bahçeli, CHP Lideri'ni, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın serbest bırakılması gerektiğini söyledi sözleri nedeniyle de eleştirdi ve şöyle dedi:

"Türk milletinin sinir uçlarıyla oynuyorlar. Milli ve manevi hassasiyetlerimizi tahriş ederek tahammül testi yapıyorlar. CHP Genel Başkanı 2 Ağustos 2022 tarihinde Erzurum’a gelerek partisinin sözde grup toplantısında konuştu, alanlarına bin yalan kattı, istismarlarına yenilerini ekledi. Bu ziyaret esnasında yürekli bir vatandaşımız karşısına geçip, "Niye PKK ile ittifak yapıyorsunuz?" diye sordu mu? Elbette babayiğitçe sordu. Peki Kılıçdaroğlu ne cevap verdi: "Kim PKK’ya yandaş çıkıyorsa Allah belasını versin" dedi mi, evet yüzsüzce dedi."

"Aynı Kılıçdaroğlu’nun, 28 Mayıs 2022 tarihinde partisinin belediye başkanları Çalıştayının yapıldığı Van’da dediği aynen şuydu: "Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız."

"Ey Kılıçdaroğlu, bu yetkiyi nereden alıyorsunuz? Kimlere mesaj yolluyorsunuz? Mahkeme misiniz? Hâkim misiniz, savcı mısınız? Cezaevinde bulunan bir terör suçlusunu dışarıya nasıl çıkaracaksınız? Aziz Dadaşlar söyleyiniz bana; Demirtaş PKK’lı değil mi? Demirtaş terörist değil mi? Demirtaş bölücü değil mi? Demirtaş hain değil mi? 6-8 Ekim olaylarında 37 kişinin katili değil mi? Dahası Osman Kavala Türkiye aleyhtarı bir casus değil mi?"

"Aynı Kılıçdaroğlu’nun, 28 Mayıs 2022 tarihinde partisinin belediye başkanları Çalıştayının yapıldığı Van’da dediği aynen şuydu: "Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız."

" Ey Kılıçdaroğlu, bu yetkiyi nereden alıyorsunuz? Kimlere mesaj yolluyorsunuz? Mahkeme misiniz? Hâkim misiniz, savcı mısınız? Cezaevinde bulunan bir terör suçlusunu dışarıya nasıl çıkaracaksınız? Aziz Dadaşlar söyleyiniz bana; Demirtaş PKK’lı değil mi? Demirtaş terörist değil mi? Demirtaş bölücü değil mi? Demirtaş hain değil mi? 6-8 Ekim olaylarında 37 kişinin katili değil mi? Dahası Osman Kavala Türkiye aleyhtarı bir casus değil mi?
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar