Bahçeli'nin danışmanından Yıldırım'a 'Kürdistan' tepkisi

Bahçeli'nin danışmanından Yıldırım'a 'Kürdistan' tepkisi
'Binali Yıldırım konuşmasında Ekrem İmamoğlu’na destek veren PKK ve HDP’yi yerden yere vursa bile Dersim ve Kürdistan mebusu ifadeleri baştan sona yanlıştır.'

'Cumhur İttifakı' içerisinde olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, 23 Haziran'da AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İstanbul Adayı Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'daki konuşmasında geçen "Dersim" ve "Kürdistan" ifadelerine tepki gösterdi. Yıldırım'ın ifadeleri hakkında "Baştan sona yanlıştır" diyen Çiçek, "Bölge halkı bu kavramlarla değil,HDP ve PKK’yı ezince devlete yakınlaşması artmaktadır." diye yazdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'daki konuşmasına sosyal medya platformu Twitter'dan tepki gösterdi. MHP'li Çiçek, AKP İstanbul adayının "Dersim" ve "Kürdistan mebusu" ifadelerinin yanlış olduğunu iddia etti. 

 

 

Çiçek'in Twitter'da yaptığı paylaşım ise şöyle:

Binali Yıldırım konuşmasında  Ekrem İmamoğlu’na destek veren PKK ve HDP’yi yerden yere vursa bile Dersim ve Kürdistan mebusu ifadeleri baştan sona yanlıştır.Bu konuları ihanetine araç yapanlara vitaminden başka birşey değildir

Bölge halkı bu kavramlarla değil, HDP ve PKK’yı ezince devlete yakınlaşması artmaktadır. 

31 Mart’ta çakma Karadenizli Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin yine Ekrem İmamoğlu’nu destekleyecek olması bu gereksiz ifadelerin kullanılmasından dolayı örtbas edilmektedir.

Hele birde CHP-PKK ilişkisine zerre ses etmeyen, 31 Mart’ta HDP’nin oyunu alırken "HDP meşru parti değil mi canım" diye sırıtanların ağzına sakız vermeye hiç gerek yoktur.

Bunların yüzsüzlüğü, pişkinliği, algıda cazgırlığı ortada iken daha dikkatli olmak gerekiyor. Her gün terörist leşi alınırken "beka bitti" diye saçmalayanların karakteri ortada iken, bu karakterlerin yapısını bilerek de davranmak gerekiyor...

NE OLMUŞTU?

AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı nedeniyle Diyarbakır'a bir ziyaret gerçekleştirmişti. Yıldırım, TRT Haber ve TRT Kürdi'de ortak yayınlanan programda "Dersim hadisesinden dolayı devlet adına özür dileyen bir iktidar var. Buna rağmen Dersim adını ağzına alamayan ve yaptıkları bu fahiş yanlışı bile ikrar edemeyen, kabullenemeyen bir CHP var" demişti. Çiçek'in tepki gösterdiği "Kürdistan mebusu" ifadesi içinse Yıldırım, "İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş döneminde Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı" diye konuşmuştu.


 

Öne Çıkanlar