'Bahçeli'ye soralım: Bozkurt işareti yapan bu kişiyi siz mi görevlendiriyorsunuz?'

'Bahçeli'ye soralım: Bozkurt işareti yapan bu kişiyi siz mi görevlendiriyorsunuz?'
Erk Acarer, Deniz Poyraz'ın katili için 'Cumhur İttifakı'nın profiline çok yakın' yorumunu yaptı.

ARTI GERÇEK- Artı Gerçek yazarları ve ARTI TV program yapımcılarının buluştuğu "Artı Gerçek" programında, Türkiye ABD arasındaki kara para trafiği, Sezgin Baran Korkmaz'ın iktidarla ilişkileri, HDP'ye açılan kapatma davası ve gündemdeki gelişmeler konuşuldu. Celal Başlangıç, İnci Hekimoğlu, Armağan Kargılı, Koray Düzgören, Eser Karakaş ve Erk Acarer'in katıldığı programın ilk bölümünde HDP'ye yönelik saldırılar ve Deniz Poyraz'ın katledilmesi değerlendirildi.

'KATİLİN İÇERİDE KALDIĞI SÜR İŞKENCE YAPTIĞINI DOĞRULUYOR'

"Gerek Kobanê Davası'nda, gerek kapatma davasında bütün muhalefetin orada olması gerekirdi. Orada yapılan bir yargılama değil, 'kumpas demek bile hafif kalıyor. Basbayağı siyasi iradenin verdiği bir Engizisyon Mahkemesi sürüyor. Biz bunu Kürt siyasetçilerine yapılan bütün olaylarda görüyoruz" diyen Artı Gerçek yazarı İnci Hekimoğlu, "Maalesef bunun son örneğini HDP İzmir İl Binasına yapılan saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesinde de gördük" dedi.

Hekimoğlu, "Bir kere bu katil tek başına bu olayı kurgulayamaz. Bu çok iyi kurgulanmış ama buna rağmen yine ellerine, yüzlerine bulaştırdıkları bir cinayet. Çok önemli ayrıntılar var olayda. Bir kere valinin açıkladığı 11.30 saati doğru değil. 11.05'te silahlar patlıyor. Mithat Sancar saldırı haberini 10 buçuk civarında aldıklarını söyledi. Demek ki katil içeride yaklaşık 50 dakika kaldı. Eğer sadece ateş etse bu en fazla 5 dakika sürer. Ama maalesef binada kaldığı süre, Deniz Poyraz'a işkence yaptığını doğruluyor" dedi. 

'SURİYE'DEKİ MİT KAMPLARINDA GÖREV ALMIŞ BİR KATİLLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Koray Düzgören de "Bütün olanlara baktığınızda, bu planlı bir cinayet. Bahçeli'nin açıklamaları ve iktidarın sessizliği bunu ortaya koyuyor" dedi. "Cihatçı güçler iktidarın kadrolu, maaşlı elemanı olarak hem Suriye'de Kürtlere ve diğer gruplara karşı operasyonlara katılıyorlar, hem de Türkiye'de değişik amaçlarla kullanılıyorlar. Son cinayette Suriye'deki kamplarda görev almış olan bir katille karşı karşıyayız. Önümüzdeki süreçte bu tür elemanlar daha yoğun olarak kullanılacak" diyen Düzgören, "Son cinayette Suriye'deki MİT'in kamplarında görev almış olan bir katille karşı karşıyayız. Önümüzdeki süreçte bu tür elemanlar daha yoğun olarak kullanılacak" diye konuştu. 

'KAMUOYUNDAN DAHA YÜKSEK TEPKİ GELDİ'

Armağan Kargılı ise "Deniz Poyraz'ın öldürülmesinin ardından kamuoyunda çok ağır tepkiler yükselmeye başladı. Belki siyasi partilerden daha yüksek bir tepki kamuoyundan geldi. Çünkü bunun ırkçı bir cinayet olduğu ve Türkiye'nin önemli bir nüfusunu doğrudan etkilediği açıkça görüldü." dedi.

'BOZKURT İŞARETİ YAPAN BU KİŞİYİ SİZ Mİ GÖREVLENDİRİYORSUNUZ?

Erk Acarer ise "Katil kim biliyor musunuz?" diye sorarak şunları söyledi:

"Katil, Cumhur İttifakı'nın profiline çok yakın. Nereden anlıyoruz bunu? Birincisi, Bahçeli'nin sorduğu bozkurt işareti. İkincisi, Suriye'deki cihadist faaliyetlerden anlıyoruz. Aslında katilin Instagram'daki fotoğrafları bize bir lokasyon da veriyor. Katil, Türkmen Dağı istikametinden, Membiç hattından İdlib'e uzanan yolu kullanmıştır. Menbiç'in kuzeyinde Türk istihbaratının konsolide edildiği merkezde elinde silahlı fotoğrafı çıkmıştır ve gelip Antep'te fotoğraf çektirmiştir ve altına da 'Görev dönüşü' yazmıştır. Burada Bahçeli'ye soralım: Neyin görev dönüşü, bozkurt işareti yapan bu kişiyi siz mi görevlendiriyorsunuz?"

 

Programın ikinci bölümünde ise Türkiye'deki mevcut siyasal durum konuşuldu. 

'PEKER, HEPİMİZDEN FAZLA ŞEY BİLİYOR; SİSTEMİN YÜRÜMEYECEĞİNİ EN İYİ O BİLİYOR'

Eser Karakaş, "Sedat Peker, 'asla vazgeçmeyeceğim, teslim olmayacağım' demişti. Bundan biraz mafya raconu, karizmayı çizdirmemek filan gibi şeyler vardır. Ama altında başka bir şey daha var: Sedat Peker, Saray rejimiyle ilgili hepimizin bildiklerinden çok daha fazla şey biliyor. Sistemin artık yürümeyeceğini en yi o biliyor. Daha yukarılara gelmedi, şimdilik Binali Yıldırım'da durdu. Dolayısıyla Sedat Peker'in geri adım atmamasının altında 'Sistem çöküyor, yanlış yerde pozisyon almamalıyım' kaygısı da var. Her gün sabah kalkıp internete baktğımızda 'artık bundan daha fazlası olmaz' diyoruz ama iki saat yürüyüşe çık ve yanına telefonunu alma, geldiğinde yepyeni şeyler öğreniyorsun" dedi.

'BUGÜN HÜKÜMET MEŞRUİYETİNİ TAMAMEN YİTİRMİŞTİR'

"Varsayalım ki Erdoğan yeniden seçildi" diye Karakaş, "Meşruiyetin iki ayağı var. İkinci ayağı Anayasa'ya harfiyen uyma mecburiyetidir. Cumhurbaşkanı bugün Anayasaya uymuyor, dolayısıyla tek ayak üzerinde duruyor. Böyle bir meşruiyet yoktur.  Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi meşruiyetini tamamen yitirmiştir. Böyle bir sistem yürümez, kendini yeniden üretemez. Venezuela bile kendini yeniden üretebiliyor. Ama burası öyle değil, burası üretemeyecek. Artık bugün askeri darbe olmaz ama başka bir şekilde sistem patlayacak" şeklinde konuştu. 

Armağan Kargılı ise dünyada sağ siyasetin finansmanının kara para, uyuşturucu parası, silah kaçakçılığı üzerinden sağlandığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar