Akar ve İngiltere Savunma Bakanı arasında Ukrayna görüşmesi

Akar ve İngiltere Savunma Bakanı arasında Ukrayna görüşmesi
Savunma Bakanı Akar'ın, İngiliz mevkidaşı Wallace ile telefonda Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'daki son durumu görüştüğü bildirildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından dünya yeni bir savaş süreciyle yüz yüze kalırken, diplomasi arenasındaki hareketlilik de sürüyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiliz mevkidaşı Ben Wallace ile telefonda Ukrayna'daki son gelişmeleri görüştü. İki bakanın, ikili ve bölgesel savunmayla ilgili güvenlik konularını ele aldığı belirtildi.

Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile Ukrayna'daki son gelişmeleri görüşmüş, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konuları değerlendirilmişti.

Öte yandan İngiltere Savunma Bakanı Wallace, bugün yaptığı açıklamada Rusya'nın 450'den fazla personelini kaybettiğini ve Ukrayna'ya askeri saldırısının ilk 24 saatinde ana hedeflerinden hiçbirine ulaşamadığını söylemişti. Wallace, İngiltere hükümetine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Ukrayna'nın tamamını işgal etme" niyetinde olduğunu dile getirmişti.

Öne Çıkanlar