Bakan Akar: IŞİD ile mücadelede hiçbir tehdit yok

Bakan Akar: IŞİD ile mücadelede hiçbir tehdit yok
'Soçi mutabakatı planlandığı gibi gidiyor.'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO savunma bakanları toplantısında Türkiye’nin Kuzey Suriye'ye dönük askeri harekatıyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Soçi mutabakatı gayet normal, planlandığı gibi gidiyor" dedi.

Akar’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Saat konusunda Ruslarla anlaştık, 150 saat dedik. 29 Ekim 18.00’de bitiyor. O zamana kadar olayları yakından takip ediyoruz. Sonraki durumu tekrar değerlendirip gereğini yapacağız. 

Etnik temizlik bu kadar kolay kullanılacak bir laf değil. Gerçekle hiç alakası olmayan şekilde bunların konuşulması, yazılması ahlaki değil. Herhangi bir şekilde insan hakları ihlali, kimyasal silah gibi insanlık dışı uygulamalar asla söz konusu değil.

Operasyon sırasında ve öncesinde ABD'li müttefiklerimizden aldığımız bilgi 14 hapishanede takriben 2 bin DEAŞ'lı olduğu söylendi. Bunu telefonda da Sayın Trump Sayın Cumhurbaşkanımıza söyledi. Biz dedik, tamam bunlarla ilgili yapmamız gereken ne varsa her türlü mücadeleyi yaparız. Eğer alanda varsa onunla da mücadele ederiz, daha önce Fırat Kalkanı Harekâtı’nda yaptığımız gibi. DEAŞ ile mücadelede hiçbir tehdit yok. Diğer ülkeler ne yapıyorsa biz fazlasını yaparız dedik. Operasyon başladı, bizim bölgemizde bir tek hapishane vardı, Tel Abyad'da. Bir an önce oraya giderek oranın kontrol altına alınmasına yönelik emir verdik. Arkadaşlarımız oraya gittiğinde hapishane boştu."

Öne Çıkanlar