Bakan Bilgin: İlaç yolsuzluğu ile ilgili görevden almaları ben gerçekleştirdim

Bakan Bilgin: İlaç yolsuzluğu ile ilgili görevden almaları ben gerçekleştirdim
Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin, SGK’da ilaç ve tıbbi cihaz operasyonu yapılması hakkında konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı olan kurumların kesin hesabı ve bütçeleri ele alındı. Grupların konuşmasının ardından yürütmeye söz verildi. Bakanlar, bütçe sunumlarının ardından milletvekillerinin kendilerine yönelttiği soru ve eleştirilere yanıt verdi.

'GÖREVDEN ALMALARI BEN GERÇEKLEŞTİRDİM'

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin, SGK’da ilaç ve tıbbi cihaz operasyonu yapılması hakkında şöyle konuştu:

"İlaç yolsuzluğu ile ilgili soruşturmaları, daha doğrusu görevden almaları ben gerçekleştirdim. İşin içerisinde olduğunu düşündüğüm, bulaşmış olduğunu düşündüğüm veya etkili mücadele etmediğini düşündüğüm adamları görevden aldım. Onlarla ilgili şüpheli olduklarımızla ilgili soruşturmaları yürütüyoruz. Soruşturmayı yürütenlerle ilgili sorun gördüm o yüzden değiştirdiğim. Değiştirdiğimiz arkadaş hukukçu, onu oradan teftiş kuruluna aldım. Nereye uzanırsa oraya kadar uzanacak." 

Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanların taleplerine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

Öne Çıkanlar