Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul savunması: Stratejik bir konu

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul savunması: Stratejik bir konu
Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'a ilişkin de konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, gündelik siyasetin üzerinde stratejik bir konudur ve Türkiye'nin yarınları için olmazsa olmaz bir gerekliliktir" iddiasında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattında incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, toplam fiziki ilerlemenin yüzde 62 olduğu metro hattının 2022 yılının sonunda açılacağını bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu, metro hattına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bakırköy sahilden başlayan projemiz, Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı olmak üzere 7 adet istasyona sahip olacaktır. İstasyonlarımızın çevresinde meydanlar oluşturarak, şehir planlaması açısından da önemli bir adım atmış olacağız. Bu meydanlar istasyonların oluşturacağı hareketlilik nedeniyle kısa sürede hem ticari hem de sosyal açıdan gelişen noktalara dönüşecekler. Hattımız yoğun yerleşim alanlarının altında zor bir bölgeden geçmektedir. Bugün itibarıyla bütün sorunlar çözülmüş, çalışmalar hızla devam etmektedir."

KANAL İSTANBUL SAVUNMASI

Uzmanların tüm uyarılarına rağmen yapımında ısrar edilen Kanal İstanbul'u savunan Bakan Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul ile Türkiye, dünyadaki güç ve etkinliğini çok daha artıracaktır. Kanal İstanbul gündelik siyasetin üzerinde stratejik bir konudur ve Türkiye'nin yarınları için olmazsa olmaz bir gerekliliktir" iddiasında bulundu.

"Bizim suni gündemlerle işimiz yok. Bizler, siyasi çekişmeleri değil, halka hizmeti esas alıyoruz" savunmasında bulunan Bakan Karaismailoğlu, "Çünkü biz halka hizmeti, 'Hakka hizmet' olarak görüyoruz. İstanbulluların içi rahat olsun. İhtiyaçlarını, endişelerini çok iyi biliyoruz. Bakanlık olarak var gücümüzü ve irademizi her zaman İstanbul'u imar ve inşa etmek üzere kullanacağız" diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu'na inceleme gezisi esnasında üstlenici firma yetkilileri ile Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da eşlik etti.

Öne Çıkanlar